За мен е изключителни вълнение да бъда във вашата Света

...
За мен е изключителни вълнение да бъда във вашата Света
Коментари Харесай

Румен Радев стана първият държавен глава, посетил Бигорския манастир в Македония

За мен е изключителни неспокойствие да бъда във вашата Света обител. България високо цени ролята на Бигорския манастир, както в предишното, по този начин и в сегашното за подсилване на нашето доверие и другарство. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към отците в Бигорския манастир, където през днешния ден беше на посещаване.

За първи път задграничен държавен глава посещава Бигорския манастир „ Свети Йоан Предтеча " от основаването на манастира преди хиляда години.

Президентът изрече думи на признателност за топлото братско посрещане в Светата обител и увери, че ще работи за духовното единение на хората от двете страни на границата на България и Република Македония.

" Уверявам ви, че си потеглям от тук и с възприятие на дълг да работим по този начин, че да имаме още по-голямо доверие и още по-голямо другарство, да си бъдем още по-близки ", сподели още Румен Радев.

" Днешното посещаване на хилядолетната обител от президента на братска България не е инцидентно и е извънредно значимо за нас. То ни дава непречупима религия в духовното сходство сред двата народа и е идеален израз на родолюбието ", съобщи свещеник Партений по време на службата в манастира.

Българският държавен глава беше посрещнат в Бигорския манастир от свещеник Партений. На формалното си посещаване в Република Македония Румен Радев е придружаван от Н. Впр. Пловдивския митрополит Николай и Н. Впр. Старозагорския митрополит Кристиян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР