За мен е изключителна чест и щастие да бъде днес

...
За мен е изключителна чест и щастие да бъде днес
Коментари Харесай

Откриха паметник на Васил Левски в Русе

За мен е изключителна чест и благополучие да бъде през днешния ден дружно с всички вас тук! Привилегия е да бъдем първите, които ще отдадат респект на Апостола на свободата пред неговия монумент в Русе, както и да бъдем първите хора, които ще си спомнят неговите завещания пред лика му! Искам да благодаря на всеки един от Вас, оказал помощ с пари, труд, логистика и морална поддръжка! Всеки един от Вас има голямата заслуга през днешния ден да имаме този прелестен монумент! Искам да благодаря и на ориста, че съм другар с множеството от Вас – почтени българи и русенци, само че би трябвало да бъде маркирано и името на един човек – Искрен Веселинов – българин и патриот, който повече от 20 години не спря да следва фантазията си и не спря да се бори, с цел да можем русенци да се поздравим с този прелестен паметник в този момент. Благодаря за опцията бъдещите генерации русенци, нашите наследници – да имат опция тъкмо тук пред паметника на Дякона да си спомнят за дедите ни, които са дали живота си за свободата на България, да си спомнят за предишното ни, тъй като народ, не паметлив и незнаещ предишното си няма и бъдеще! Честит празник! Да живее България! “, с тези думи регионалният шеф Галин Григоров на Русе се обърна към присъстващите по време на провелата се през вчерашния ден следобяд в Парка на възрожденците тържествена гала по откриването на паметника на Апостола на свободата – Васил Левски, оповестиха от пресцентъра на локалната регионална администрация.

Припомняме, че паметникът е направен по план на русенския ваятел Даниел Кънчев и проектант Силвия Славова. Заедно с постамента паметникът е висок 4,20 метра.

В чест на откриването на паметника на Левски беше строен почетен часовой от Русенския гарнизон, като строят беше признат персонално от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов. Служба за освещаване на монумента беше отслужена от Негово Преосвещенство Тихон, тивериополски титулярен свещеник и викарий на патриарх Неофит Български, както и от свещеници от Русенската Света Митрополия.

Слова по време на церемонията бяха произнесени още от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, ръководителя на „ Сдружение за създаване на монумент на Васил Левски в Русе “ и депутат Искрен Веселинов, както и от кмета на града Пенчо Милков, а измежду формалните посетители също по този начин бяха националният представител Георги Стоилов, ръководителят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, както и голям брой представители на държавната и локална власт.

Гостите на събитието имаха опцията да чуят и рецитал по стихотворението „ Левски “ на Иван Вазов, изпълнен от водещите на церемонията Велислава Веселинова и Михаил Гавраилов, както и осъществяване на национални песни от етно група „ 4ЕТНО “. Бяха изпълнени и голям брой празнични маршове от Общинския духов оркестър отпред с диригент Димчо Рубчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР