За мен е голяма загадка за какви цени на енергията

...
За мен е голяма загадка за какви цени на енергията
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: За какви цени на тока говори бизнесът?


„ За мен е огромна мистерия за какви цени на силата приказва бизнесът ”, сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред бТВ.

Преди седмица бизнесът сигнализира, че се чака шоково повишаване на храните поради по-високите цени на тока за бизнеса.

„ За страдание в границите на срещите, които направихме с бизнеса, не можа да стане ясно кои са тези търговци, които оферират такива високи цени. Електро-енергията, която сдруженията продават, е на цени от 76,09 лева ”, добави Петкова. Тя добави, че е призовала бизнесът да подаде сигнал до способените органи, които да ревизират въпросните цени. „ За моя изненада, Асоциацията на българския бизнес подаде сигнал за две държавни сдружения ”, разяснява Петкова.

„ Освен, че с сътрудниците ми бяхме наречени мафиоти, бизнесът сподели, че в бранша не се правят промени. Аз не съм съгласна и за това има обстоятелства ”, сподели още тя.

По думите ѝ оценката на Мудис за БЕХ се е повишила с два пункта, а към сегашния миг държавната енергетика разполага с 1,435 милиарда лева „ Когато някой приказва, би трябвало преди този момент да види какви са обстоятелствата ”, безапелационна е Петкова.

„ Дебатът за това нужен ли е планът Белене занапред следва ”, разяснява още министърът.

Според нея ползата от страна на китайските вложители е доста сериозен. „ Аз считам, че с измененията, които се правят и към сегашния миг в енергийния бранш, визията и директивите на Европейски Съюз, би трябвало да бъдем доста уравновесени и добре да помислим, с цел да защитим своята енергийна сигурност ”, сподели Петкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР