За мен е голяма чест и привилегия да изкажа искрения

...
За мен е голяма чест и привилегия да изкажа искрения
Коментари Харесай

Министърът към медиците: Вие сте стожерите на здравната ни система

„ За мен е огромна чест и привилегия да изкажа откровения си почит към хуманния Ви избор да се посветите на медицината. Носители на вярата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от ориста на всеки човек. “ Това споделя министърът на опазването на здравето в оставка проф. Христо Хинков в приветствения си адрес към българските медици във връзка Световния ден на здравето.

„ За 76-а година светът отбелязва Световния ден на здравето. У нас, от 1964 година, на тази дата, работещите в българското опазване на здравето честваме и професионалния си празник.

Днес цялото ни общество насочва взор на благодарност към Вас, медицинските експерти на България, за отдадеността Ви на грижите за здравето, което постоянно ще бъде най-ценният запас в живота.

За мен е огромна чест и привилегия да изкажа откровения си почит към хуманния Ви избор да се посветите на медицината. Носители на вярата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от ориста на всеки човек. Познавам доста от Вас, работили сме дружно и съм очевидец какъв брой отдадени и самоотвержени сте в своето предопределение.

Мнозина от Вас популяризират страната ни със своите професионални триумфи и са измежду най-уважаваните специалисти в международната здравна общественост. Знам обаче, че това, което същински стопля сърцата Ви, е благодарността в очите на пациентите. Няма думи, които да опишат щастието да помагаш, да лекуваш, да спасяваш. Зад всичко това се крият доста старания, безсънни нощи и непрекъснат блян към рационализиране.

Ценя високо професионализма Ви, неподвластен на провокациите, пред които ни изправя динамичността на времето. Той е в основата на ефикасното опазване на здравето и имам вяра, че ще продължите да го потвърждавате тук, в България, в полза на пациентите и на ангажираните в бранша “, се споделя още в приветствието на министъра.

От името на БЛС приветствие насочи и ръководителят на Лекарския съюз доктор Иван Маджаров.

„ С огромно почитание насочвам най-искрените си поздравления по случай 7-ми април – Световен ден на здравето и професионален празник на всички заети в бранша! Дълбок реверанс пред Вашата човешка и професионална безрезервност! Всеки ден Вие продължавате да потвърждавате с непоколебима увереност, че ние, медиците сме очакване освен за нашите пациенти, само че и за цялото общество. С неотклонен и високоспециализиран труд, с подготвеност и всеотдайни грижи продължаваме да потвърждаваме, че сме стожери на най-ценното богатство – човешкия живот! Благодаря Ви, сътрудници, че с всекидневните си старания и работа затвърждавате доверието към здравната специалност и повишавате престижа на цялото съсловие!

Уважаеми сътрудници, не спирайте да дарявате вяра на тези, които имат потребност от нея. И дано търпението, всеотдайността и любовта към хората в никакъв случай да не ни напущат! Пожелавам Ви здраве, сили и кураж! “, споделя той.

„ За мен е чест да Ви поздравя във връзка Световния ден на здравето – 7 април, който в България означаваме и като професионален празник на всички медицински експерти и на работещите в региона на опазването на здравето “, споделя и шефът на НЗОК Станимир Михайлов.

„ Българските лекари, лекарите по дентална медицина, фармацевтите, експертите по здравни грижи и всички, работещи в тази сфера, потвърждавате всеки ден, че здравето на нацията ни е Вашият най-висш приоритет, като неуморно полагате старания за живота на своите пациенти.

Световният ден на здравето е световна самодейност на Световната здравна организация, която приканва с годишно мото хората във всички страни да се концентрират върху едно здравно предизвикателство със международна значителност. Мотото през 2024 година е „ Контролирай кръвното си налягане ”,  апел, който би трябвало да стимулира всеки член на обществото да бъде виновен към най-значимата човешка полезност – Животът. Убеден съм, че този апел ще стимулира и всички Вас освен като експерти, само че и като хора, да работите с неизчерпаема мощ на духа и да  влагате в своята работа целия си капацитет и голяма обич в името на българските жители.

Бъдете здрави, мощни и вce тaĸa oтзивчиви ĸъм тeзи, ĸoитo идвaт пpи Вac c бoлĸитe cи! “, се споделя в приветствието на Михайлов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР