„За мен е чест за поредна година да връчим наградите

...
„За мен е чест за поредна година да връчим наградите
Коментари Харесай

Каракачанов: Една пандемия не може да уплаши българските военни спортисти

„ За мен е чест за поредна година да връчим премиите на най-хубавите военни спортисти. Те са плод на старания и труд във време, в което целият свят е уплашен от вируса Covid-19, а в такива условия не е елементарно да се спортува “.

Това сподели през днешния ден, 9 февруари, министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността на церемонията по награждаване на спечелилите в крайното самостоятелно класиране от държавните военни шампионати по ски, дуелна и щафетна пукотевица, тактическа пукотевица, насочване, боен многобой, волейбол и футбол на дребни порти.

„ Аз съм извънредно благополучен и съм ви признателен, че в същото време вие сте положили напъните, макар пандемията, макар ограничаващите ограничения, да постигнете високи резултати “, сподели министърът на защитата, който награди десетте най-хубави военни спортисти дружно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във. В словото си министър Каракачанов акцентира още, че в историята на Българската войска е имало доста провокации, с които българските воини са се справяли с чест.

„ Тя не се уплаши от Османската империя - победи и завладя Одрин. Не се уплаши от Британската империя и я размаза на Дойран, не се уплаши от Руската империя и побеждаваше в Добруджа. Една пандемия не може да уплаши българските воини – спортисти. Убеден съм в това “, безапелационен беше министър Каракачанов. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във акцентира голямото почитание и поддръжка от страна на министерството на младежта и спорта към военния спорт. „ Поздравявам всички с постигнатите резултати. Спортът е бил постоянно в основата на подготовката на Българската войска. Благодаря на Националната военна спортна федерация, по тази причина че постави огромни старания да организира 90% от спортния календар през миналата сложна година “, акцентира той.

Министрите Каракачанов и Кралев връчиха купите и поздравиха отличените спортисти, треньорите, командирите на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев и заместник-командира на Военновъздушните сили генерал-майор Петьо Мирчев за триумфите, реализирани от техните тимове в държавните военни шампионати за миналата година. През 2020 година се организираха съвсем всички държавни военни шампионати, включени в спортния календар на Министерството на защитата (въпреки препланирането на цялата спортна активност за годината поради разпространяването на Covid-19). В спортни надпревари на национално и на интернационално равнище българските военни спортисти завоюваха призови места. Военнослужещи и цивилни чиновници се включиха и в надпревари, проведени от федерации, лицензирани от Министерство на младежта и спорта.

Днес с плакет за реализирани национални и интернационалните оценки в спорта през 2020 година бяха отличени още военнослужещи и цивилни чиновници от системата на защитата, треньори, военнослужещи, занимавали се интензивно със спорт, и показали доблестни действия през миналата година. В олимпийската 2021 година бяха отправени пожелания за класиране и сполучливо показване на Олимпийските игри в Токио на българските военнослужещи и цивилни чиновници, които са към Центъра за първокласен спорт, и сега са на предолимпийски лагери. Церемонията в зала „ Тържествена “ на Министерството на защитата мина при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР