За мен е чест отново да съм част от празничната

...
За мен е чест отново да съм част от празничната
Коментари Харесай

Радев: Не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата

" За мен е чест още веднъж да съм част от празничната вечеря Ифтар. Правя го от почитание към мюсюлманската общественост у нас. Правя го и тъй като Ифтар символизира положителната воля, съдействието сред религиозните общности разбирателството сред тях ". Това съобщи президентът Румен Радев във встъпителното си слово на обичайна вечеря Ифтар, съобщи БГНЕС.

" По силата на традициите идният месец е отдаден на молебствия, на демонстрация на публичен морал, още повече в предизвикателни времена, като днешното. Човек е предназначен да вниква в смисъла на духовната храна. През многовековната си история мъдрият български народ е построил устойчива приемливост сред другите религиозни и културни общности. Историята ясно е посочила, че не разликите са проблем на човечеството, а разделянето и омразата ", сподели още той.

Радев прикани за прекъсване на войната в Украйна и посочи, че народът ни демонстрира своята приемливост, като оказва помощ на бягащите от войната. Нека осъдим дружно експанзията и бруталната братоубийствена война, която опостушава земите на север от нас. Историята ясно е посочила, че не разликите са казусът на човечеството а, омразата и разделянето. Войната не взема решение проблемите, а в противен случай задълбочава ги ", сподели още Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР