За мен е чест да застана до такъв отбор, който

...
За мен е чест да застана до такъв отбор, който
Коментари Харесай

Нинова в Пловдив: Единствено БСП има цялостен план за управление на България

За мен е чест да застана до подобен тим, който сплотява и млади, и опитни хора. Хора с разнообразни специалности – лекари, учители, инженери, аграрни производители, културни дейци. Това демонстрира, че обединяването и съединението в действителност ни прави мощни, и може би не инцидентно сте избрали залата на Съединението, само че още повече се веселя, че във вашите редици има представители на нашите съдружни сътрудници, на гражданските сдружения, които се обединихме и към този момент сме шестнадесет и чакаме нови попълнения. Това сподели в Пловдив водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Ето какво още разяснява тя:

Във времена на разделяне, на ненавист, на експанзия ние даваме положителния образец на сливане, на сливане, на съидейници и в обща идея. Днес имаме една задача: да кажем със самочувствие три истини.

Първата истина е за смяната. Промяната не стартира преди месец-два, не стартира даже предишното лято с митингите. Промяната стартира преди 4 години. Започна от нас. В момента, в който отказахме да станем част от досегашния модел. Режимът на Борисов ни слагаше етикети. И когато бяхме при хората, и им избиваха животните, и когато бяхме в наводнените села и градове ни сложиха етикет „ опасност за националната сигурност “. Един прочут пловдивчанин-гербер от трибуната на Народното събрание ни пращаше в Сибир. А когато се разровихме в корупцията в строителството – строителни машини блокираха столицата в митинг против опозицията. Мисля, че българската политическа история не помни подобен факт – митинг против опозицията, а не против властта. И ние през всички тези години поредно и праволинейно следвахме своята линия. Казвам го, тъй като през днешния ден новородили се политически субекти, присвоили си името „ партии на смяната и на митинга “, си разрешават да ни назовават статукво. Не можем да приемем тази замяна на истината. И зарад нашите членове и симпатизанти, и поради многото смели българи, които ни подкрепяха и не се опасяваха да споделят истината, и да вървим дружно.

Промяната стартира от нас, каквото и да приказват през днешния ден. Кажете го със самочувствие, тъй като е реалност.

Втората истина, която би трябвало да произнесем на глас през днешния ден е, че за късия интервал от лятото до момента многото появили се политически субекти свиха знамената на революцията. И тихичко започнаха да присядат до модела. Едни от тях се отхвърлиха от мажоритарните избори, други се отхвърлиха от преизчисляване на пенсиите и „ на косъм “ блокираха нашето предложение в 45-ия парламент това да стане факт. Трети не помниха за лодката до „ Росенец “ и от през вчерашния ден протягат ръка към Движение за права и свободи за държавно управление.

Единствено Българска социалистическа партия, само ние през този къс интервал на този парламент останахме поредни, твърди, кардинални – каквото казахме, изпълнихме. Обещано-изпълнено. Нека това е втората истина, с която да отидем при хората.

И третата. Може би най-важната. Днес при започване на тази акция още веднъж във всички студия се слага въпросът: „ Кой с кого? “. Първият въпрос е „ Кой с кого ще прави коалиция и ще ръководи? “. Това не трябва да е първият въпрос. Първият въпрос е различен: „ Кой какво желае и може да направи? “. И едвам по-късно с кого ще го прави. И дано да кажем третата истина: Единствено Българска социалистическа партия имаме повсеместен проект за ръководство на България. Имаме повсеместен проект за доразграждане на този модел, само че и за основаване на нова, обективна и обществена България.

Ние не просто не работим „ на парче “, не мислим „ на парче “ и не вършим политика „ на парче “.

Да, ние имаме своята стратегия за правосъдна промяна. Да, ние имаме своето виждане за смяна на изборната система. Но не е единствено това, тъй като ние имаме своята стратегия за стопанска система, за обществена политика, за земеделие, за превоз, за екология, за просвета и обучение. Това е третата истина. Каквото и да приказват – обстоятелствата приказват най-добре. Цялостна стратегия за ръководство.

И тъй като сме на територията на Пловдив-град и Пловдив-област ще си разреша единствено две неща да кажа от тази стратегия. В листата от младите имаме изпълнителен шеф на най-голямата може би борса за плодове и зеленчуци в региона. Аз съм сигурна, че на тази борса по-голяма част от това, което продават и купуваме е непозната стока. И по тази причина ще кажа няколко думи от програмата ни за земеделието. Искаме да знаем всяка политическа мощ, която претендира за властта какво мисли да прави в региона на земеделието, тъй като ние сме ясни, поредни и безапелационни: таван на дотациите, преразпределение на по-голямата част от дотациите към български плодове и зеленчуци, мляко и месо, тъй като българската земя може да храни българския народ. Възстановяване на „ Напоителни системи “, директен достъп на зеленчуковите производителите до пазари и борси, и съкращаване на веригата за доставка, грижа за българската храна в огромните търговски вериги, само че освен на думи, а с дейности. Държавна помощ за дребния и междинния производител.

Ще се обърна и към културните дейци, тъй като в листата имаме и представители на културата и образованието, тъй като Пловдив излъчва непоклатимост в региона на културата, като център на културата. Дойде ли някой от другите партии да каже какво ще направи в тази сфера? За нас е ясно – 1% от Брутният вътрешен продукт ще отива за просвета. Държавата ще се грижи за читалища и библиотеки. Ние ще създадем фондове за театрални и изобразителни изкуства, българска литература, българска музика. Където ще се развива българската просвета, а вие дейците на културата ще се чувствате същинските носители на българщината. Няма да бъдете унижавани с ниското възнаграждение и пренебрежението към вас. Разбира се, това е единствено част от програмата на Българска социалистическа партия. Дадох единствено тези два образеца, само че се обръщам към нашите водачи, членове на листите, към вас – нашите екипи в тази акция: дано стигнем до най-малкото обитаемо място, дано погледнем почтено хората в очите и да им кажем тези три истини: какви бяхме в последните 4 години – същинска, твърда, поредна, безапелационна, кардинална съпротива, която не се купува и не се пречупва. Какви бяхме в последните месеци – продължихме по същия метод. Каквото казахме – това направихме. И какви сме в бъдеще – ясната и съответна, още веднъж кардинална и поредна лява опция за България. Истината е нашата гаранция за успеха на 11-ти.

Пожелавам победа на всички ви от сърце и най-много на България.

На добър час триумф!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР