За мен е чест да участвам в откриването на новата

...
За мен е чест да участвам в откриването на новата
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев откри учебната година в УНСС

За мен е чест да вземам участие в откриването на новата академична образователна година в УНСС – университетът, който стои доста покрай моето сърце. Повече от век тук се преподават задълбочени теоретични познания, само че и се развиват умения за разбор и намиране на решения на актуалните и бъдещи проблеми в региона на стопанската система, ръководството, администрацията, правото и политиката. Това сподели служебният министър председател по време на церемонията по откриването на новата образователна година на Университета за национално и международно стопанство, съобщи Новини.бг.

Донев направи послание към новите студенти, започващи своя научен път в УНСС, като сподели, че триумфът на младите може да им донесе места в политическия, държавния и бизнес елита в страната ни.

Премиерът показа и личните си визии за това в какво се показва водачеството: „ Смисълът на водачеството не се изчерпва в това да отбелязваш най-хубавия резултат и да държиш състезание в организация или активност. Истински положителният водач има мощ, познания и умения, с цел да усъвършенства общуването в организацията, с цел да сътвори условия за разрастване на скритите гении. Той възприема хората като съидейници, а не като подчинени. Той приобщава към общата цел, като стимулира и въодушевява. “

„ В постигането на общата цел всеки има своя роля, която отразява най-силните му страни. Задача на водачът е да разпознае тези мощни качества. Той е образец, съблюдава личните си правила за работа. Истинския положителният водач е виновен за разрастване на капацитета на хората. Да си отпред има смисъл, когато е в името на обща цел “, добави още той.

Той прочете и написаното от него в Златната книга на УНСС, което още веднъж повтаряше визията му за качествата, нужни за положителния водач, обръщайки се към университета и неговите ученици с думите: „ Успех и непрестанно рационализиране “.

Донев получи подарък от ректора на УНСС проф. Димитър Димитров - книга в чест на 100-годишнината от университета, както и статуетка на първия ректор на образователното заведение - проф. Стефан Бобчев.

 

На откриването на новата образователна година участваха служебните министри на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и на електронното ръководство Георги Тодоров. 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР