За мен бизнесът не са само работодателските организации, но и

...
За мен бизнесът не са само работодателските организации, но и
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Започваме работа по нов закон за инвестициите

" За мен бизнесът не са единствено работодателските организации, само че и синдикалните. На тях доста ще разгадавам ", това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов при представянето на екипа му.

" Искам да подчертая, че Министерството на стопанската система бе разграничено на две министерства. Това единствено по себе си води до тематики, които са значими за двете министерства. С сътрудника Министър Пулев имаме спогодба да работим в тясно съдействие и сериозна съгласуваност ", продължи той.

Той акцентира, че първите прироритети на ведомството ще са свързани с подготовката на бизнеса за зимата.

" Топлите дни, които остават, би трябвало да ги използваме за идващите сложни времена ", добави той.

" Министерството на стопанската система и промишлеността взе участие в спешния щаб за енергетиката. В случая ни е предоставена анкета измежду бизнеса, която ще даде на щаба картина какъв брой предприятия употребяват газ и какъв брой от тях могат да минат на друго гориво ", съобщи служебният министър на стопанската система.

" Другата част от подготовката за зимата е обвързвана с петрола. Възложил съм в къси периоди да ми се даде разбор за работата на Държавната петролна компания, а когато имаме информация, ще я споделим с вас ", посочи различен от целите министър Стоянов.

Друга значима тематика за министерството са язовирите, за които ще бъде направен отчет, подчета министърът.

" Първи приоритет е възстановяване на бизнес средата ", съобщи Министърът на стопанската система.

" Ще се опитаме да подобрим нещата за България във връзка с правенето на бизнес ", акцентира той.

" Ще стартираме работа по нов закон за вложенията взаимно с Министерството на нововъведенията и растежа. Предишният закон към този момент не дава отговор на действителностите и насърчителните ограничения, и изобщо критериите за класове вложители. Трябва да се актуализират нещата ", продължи служебният министър на стопанската система.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР