За мен би било голяма чест, има такава идея, но

...
За мен би било голяма чест, има такава идея, но
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: За мен би било чест да съм председател на парламента

„ За мен би било огромна чест, има такава концепция, само че има две условия – моята парламентарна група да ме предложи и болшинството да ме избере “. Това сподели в предаването „ 120 минути “ на bTV водачът на ДСБ  в отговор на въпроса дали той ще е идващият ръководител на Народното събрание.

„ Този въпрос следва да се реши в пакет с така наречен „ ротация “. Смятам, че ще мине относително безболезнено в Народното събрание “, добави депутатът от .

Според него проблем може да пристигна от страна на президента Румен Радев, който да забави връчването на мандата за сформиране на нова държавно управление. Атанасов подсети, че когато Радев връчваше мандата на , с който беше формирано държавното управление „ Денков-Габриел “, сподели: „ Надявам се да ми го върнете празен “.

За да се състои ротацията на министър председателите през март, която беше контрактувана при съставянето на кабинета, настоящето държавно управление би трябвало да подаде оставка. После президентът би трябвало да направи съвещания с парламентарно показаните партии и да връчи мандат на  за сформиране на държавното управление.

Съгласно предварителната сделка между  и  тогава ще бъде заменен и ръководителят на Народното събрание, който в този момент е от  – Росен Желязков. Очакваше се за поста да бъде номиниран Никола Минчев от „ “, само че неотдавна стана ясно, че той ще е лидер на листата на Политическа партия за европейските избори и се отхвърля от поста.

Относно изборите за Европейски парламент, които ще са през юни тази година, Атанасов счита, че Политическа партия и Демократична България още веднъж би трябвало да се явят в коалиция. По думите не е проблем, че те ще са в разнообразни политически фамилии в Екологичен потенциал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР