За мен беше удоволствие да се срещна, макар и онлайн,

...
За мен беше удоволствие да се срещна, макар и онлайн,
Коментари Харесай

Борисов пред Дейвид Харис: ГЕРБ спря за две години Луковмарш, но...

" За мен беше наслаждение да се срещна, въпреки и онлайн, с нашия огромен другар Дейвид Харис, основен изп. шеф на AJC - American Jewish Committee /б.р. Американският еврейски комитет/Споделих пред него паниката си от протичащото се в Украйна. Подчертах, че по време на нашето ръководство, България постоянно е търсила баланс, само че прецизно се е придържала към уговорките си на предан член на Европейски Съюз и НАТО ".

Това написа след диалога си с Дейвид Харис някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Едновременно с това сме развивали стратегически двустранни връзки с Израел и Съединени американски щати. Колебливата политика на настоящето българско държавно управление, като се изключи че поражда терзания в интернационалните ни сътрудници, е и причина за неустановеност в целия район.
По време на ръководството на ГЕРБ България бе водач в битката с антисемитизма и езика на омразата. Благодарение на напъните, които държавното управление на ГЕРБ полагаше, две следващи години успяхме да спрем провеждането на така наречен Луковмарш. За страдание единствено преди две седмици това събитие още веднъж се състоя в България. Въпреки това у нас от епохи спокойно живеят християни, мюсюлмани, евреи и представители на разнообразни религии. Няма държавно управление, което да е направило повече за вероизповеданията от това на ГЕРБ - бяха ремонтирани редица църкви, манастири, синагоги, джамии и други храмове ", написа Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР