„За мен беше очаквано Конгресът да не приеме оставката на

...
„За мен беше очаквано Конгресът да не приеме оставката на
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Доказа се, че партията подкрепя Нинова

„ За мен беше предстоящо Конгресът да не одобри оставката на Корнелия Нинова заради няколко аргументи. Миналият Конгрес също го удостовери, тогава гласуването беше почти същото, тъй като тогава имаше още веднъж ядосани, които не попаднаха в състава на Националния съвет. Близо 500 подписа на делегати бяха събрани да не установяват оставката на Корнелия Нинова, в нейна поддръжка и това е заради 2 основи извънредно значими аргументи. Първата е, че партията има своя стратегия, която е гласувана от Конгреса и втората е, че сега Българска социалистическа партия е в ръководството. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR.Той добави, че Конгресът е най-висшият орган на партията, той взема решенията и по тази причина не може да има каквито и да е тълкувания и полемики.

В предаването “България заран “ той изясни, че в обстановка на пандемична конюнктура да правиш вътрешнопартийна акция за директен избор би било извънредно мъчно. Другото което е, Корнелия Нинова е вицепремиер и министър и сега, на фона на всички рецесии в страната, да се организира вътрешнопартиен избор също не е изключително уместно.

Ченчев изясни, че Корнелия Нинова е понесла своята отговорност от резултата на изборите като е подала оставка си, тъй че този акт е изработен и добави, че когато най-висшият орган на партията ти каже, че би трябвало да останеш и да си носиш водачеството, просто оставаш.

„ Опозицията искаше Конгрес непременно, тя непрекъснато говореше за него и преди предишния Конгрес. И два пъти се получават тези резултати. В момента слушаме какво ли не, само че по този метод да обиждаш делегати на Конгреса, не стои добре. Техните тези и теории към този момент изпаднаха в цялостен провал “, разяснява още той, представен от " Епицентър "..

“Едни и същи хора плашат с разединение. В ядрото на Българска социалистическа партия няма разединение. Ядрото на Българска социалистическа партия са нашите членове. Там долу няма никакво разединение, всеки си знае мястото и работата. Различните отзиви никой не ги е спрял. Напротив, Българска социалистическа партия с това управление е най-демократичната партия, където всеки може да си каже мнението. Имаше една целувка на Орлов мост. Не съм чул Станишев да пита Националния съвет дали да се целува с Местан. Ако има вождизъм, за какво той тогава извърши серия от дейности? Докато Нинова непрестанно на Национален съвет слага въпросите в партията ", съобщи социалистът.

„ Партията имаше потребност да е в ръководството след толкоз години в съпротива, с цел да си осъществя политиките, които демонстрират, че Българска социалистическа партия като партия е най-солидната и има най-стойностните оферти “, изясни той. По думите му това се вижда и в бюджета, който за първи път в историята на Прехода ще бъде повишен с 30% в бранш “социални действия “.
Той изясни, че при отпущането на тези средства е доста значим контролът и добави: „ Това, което изнесе Нинова в Народното събрание за язоворите е чудовищно, ужасяващи обири. В България има 6844, от които ГЕРБ дефинират за извънредно рискови 419 и отпускат за ремонт 0.5 милиарда лева и ремонтират единствено един язовир. “
Депутатът от левицата изясни, че в Българска социалистическа партия има доста младежи, за което Нинова е била още веднъж упреквана. „ Аз познавам младите в Българска социалистическа партия, те са страхотни. Млади има и то посредством най-много на това управление, което спря безконечните депутати, наложи мандатност и даде път на младите. Вижте евродепутата Петър Витанов, вижте самия Крум Зарков, евродепутата Цветелина Пенкова “, разяснява Иван Ченчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР