За мен беше чест и удоволствие да поздравя моя голям

...
За мен беше чест и удоволствие да поздравя моя голям
Коментари Харесай

Борисов за новия шеф на Европарламента: Двамата сме единодушни - интеграцията на Западните Балкани беше едно от най-големите постижения на Българското председателство

" За мен беше чест и наслаждение да поздравя моя огромен другар Roberta Metsola за избирането й за ръководител на Европейския парламент. " това написа в профила си във " Facebook " някогашният министър председател Бойко Борисов. Той посочи, че в телефонен диалог двамата са се обединили към извода, че интеграция на страните от Западните Балкани " беше едно от най-големите достижения на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и напъните за реализация й би трябвало да продължат. "

Ето какво написа Борисов в обществената мрежа:

За мен беше чест и наслаждение да поздравя моя огромен другар Roberta Metsola за избирането й за ръководител на Европейския парламент. Освен нейн персонален триумф, избирането й на поста е и огромен триумф за EPP - European People`s Party. В телефонния диалог подчертах, че този триумф слага и голяма тежест върху раменете и тъй като Европа се намира в комплициран миг и е належащо мощно водачество за отстояване на ползите на европейските жители.
Двамата обсъдихме напрежението по оста НАТО – Русия и развиването на обстановката в региона на Украйна. Акцент в диалога беше и продължаването на тематиката за европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Обединихме се към извода, че тематиката беше едно от най-големите достижения на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и напъните за реализация й би трябвало да продължат.
свързани новини6257на 12.11.2020
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР