За мен 20% при положение, че сме били управляваща партия

...
За мен 20% при положение, че сме били управляваща партия
Коментари Харесай

Искрен Митев, ПП: Коалиция с ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и Стефан Янев – не

За мен 20% в случай, че сме били ръководеща партия и сме понесли всички негативи на времето, в което управлявахме, е добър резултат.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Искрен Митев от Политическа партия.

Като последваща стъпка е доста значимо да създадем една устойчива позиция на Политическа партия да се задържи в тези проценти и да пораства.

Видяхме, че Бойко Борисов сподели, че на 3 октомври ще понижи цените на горивата. Надявам се през днешния ден до края на деня това да не се случи, с цел да видят всички той какъв измамник е. Според мен той просто съумя да излъже тези хора, които не гласоподаваха за нас. Продаде им една фантазия за страна, в която той ще направи нещо друго от това, което съумяват да създадат другите партии. Противоречието в неговата изразителност прозира и от желанието му в този момент да се коалира с Демократична България и Политическа партия. Което е доста необичайно – обвиняваше ни за хаоса, който сме основали, сподели, че ще се оправи с него, а в този момент желае да му помогнем да направи стабилно държавно управление.

 
Не скърбя, че не се явихме с Демократична България дружно на изборите. Смятам, че щяхме да вземем най-лошото от двата свята. Ние сме доста разнообразни като партии в крайностите си. Те са десни, ние сме по-центристи. Бидейки от едно и също тесто, само че разграничени, успяхме да притеглим повече гласове, в сравнение с бихме създали дружно. Нищо не се знае, на последващи избори може да се явим и дружно.
Не сме разглеждали вид да обединим парламентарните си групи с Демократична България и да станем първа най-голямата партия в Народното събрание, с цел да получим мандата. Мнозинството от жителите са дали своят вот за ГЕРБ и те са мандатоносителят. Тяхното изказване е, че са извънредно виновна партия. Би било отговорно да се опитат да сформират държавно управление. Очаквам да се провалят. Според мен няма да постъпят отговорно и да съумеят да сформират държавно управление.

Ако вторият мандат пристигна при нас, колкото и да ни се желае, би трябвало да реагираме съгласно избора на българските жители. Той ясно демонстрира, че Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия не могат да създадат болшинство. Ние не бихме създали никакви безпринципни обединения – не бихме се коалирали с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, нито със Стефан Янев. Имаме история на взаимоотношенията с господин Янев и се разделихме по недобър метод. Така че на този стадий не мисля, че има опция да създадем нещо такова. Ако създадем една коалиция, която е нестабилна и е ясно през цялото време че няма да просъществува дълго, какъв би бил смисълът?

 
Радвам се, че Има Такъв Народ не влязоха, тъй като тези хора демонстрираха какво е безнаказаност.
Ние ще се радваме да бъдем в съпротива, с цел да можем да покажем какво значи градивна съпротива, само че и бихме употребявали всички принадлежности, с цел да осигурим едно ръководство, в което пазиме нашите съществени полезности. Законите, които са потребни за България ние ще ги подкрепим.

Вижте повече във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР