За между 25-30% от децата, които днес влизат за първи

...
За между 25-30% от децата, които днес влизат за първи
Коментари Харесай

За 25-30% от първокласниците българският език не е майчин

За сред 25-30% от децата, които през днешния ден влизат за първи път в класната стая, българският език не е майчин. Данните са косвени, само че бяха изказани от министърът на образованието Красимир Вълчев.

Това значи с още по-голяма мощ, че предучилищната подготовка - на 5 и 6 години, както и детската градина от по-ранна възраст - са извънредно значими за подготовката за обучение. Министър Вълчев призна и различен проблем - нараства броят на децата, които идват от фамилии с ниско обучение. Той изясни, че двете трендове водят до струпване на дефицити и самоизключване на възпитаници. МОН дава отговор на това с планове за в допълнение образование по български език.

Затова и Министерство на образованието упорства на ранното привличане и оставане на децата в учебно заведение. Мерките, които институциите взимат, са сложни, в това число и от тази образователната година влизат в действие разпоредбите за приемане на обществени помощи. Министър Вълчев акцентира, че към този момент и енергийните помощи са обвързани с визитата на децата в учебно заведение.

По отношение на днешния митинг, проведен от учители за алегорично пиянство на студена вода пред постройката на МОН, министър Красимир Вълчев уточни, че той е проведен от учители, които в никакъв случай не са взели участие в групите, работещи за връщане на деца в учебно заведение. Целта на наредбите е да затвърдят механизма, тъй че да се обезпечи подпомагане на всички органи по казуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР