За март инфлацията е 14%, което е по-малко от тази

...
За март инфлацията е 14%, което е по-малко от тази
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Очаквам юни или юли да имаме едноцифрена инфлация

За март инфлацията е 14%, което е по-малко от тази през септември - 18,7%. Очаквам още юни или юли месец да имаме едноцифрена инфлация - под 10%. Към края на годината задачата ще е сред 5 и 7%. Един от най-големите триумфи на държавното управление е преодоляването на цените на газа и респективно на горивата, сподели служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред NovaNews.

По думите му е почнала наклонността за еволюционен спад на високите цени на горивата. " Много би било добре за страната да има постоянно държавно управление. Служебният кабинет не може да прави дълготрайни проекти и политики. Политическата неустойчивост е точно неналичието на обмисляне ", съобщи той. И добави, че в Народното събрание ще бъде импортиран проектозакон за надценките.

" Това значи от 17 продуктови групи да има най-малко по един продукт с минимална надценка - до 10%. Ще бъдат неразрешени противоположните фактури, с цел да не си усилват изкуствено облагата веригите. В рамките на май е реалистично този план да влезе в Народното събрание и би трябвало бързо да мине ", предвижда министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР