За малко повече от месец ЦСКА затвори кръга в Лига

...
За малко повече от месец ЦСКА затвори кръга в Лига
Коментари Харесай

От Базел до Берн - от свръхочакванията до реалността за ЦСКА

За малко повече от месец ЦСКА затвори кръга в Лига Европа. " Червените " реализираха огромна победа в Швейцария - 3:1 над Базел. За да изгубят с 0:3 от Йънг Бойс, още веднъж в тази страна. В тези два мача видяхме двете лица на тима. ЦСКА от години не беше мачкал по този начин огромен противник на Стария континент, както го направи в Базел. След гола на " синьо-червените " на терена имаше единствено един тим - българският. Именно този героизъм породи свръхочаквания в доста почитатели и експерти. В публицисти, персонално в мен. Именно, тъй като от най-малко десетилетие не бях виждал такава игра от ЦСКА на непознат терен е Европа. За да пристигна тъжната вечер в Берн, която ни върна в действителността. Приземяването беше тежко и мъчително.
 Снимка 498977
Източник:

Веднага след триумфа на стадион " Санкт Якоб Парк " към този момент някогашният треньор Стамен Белчев съобщи, че задачата е изпълнена, а всичко в груповата фаза ще бъде бонус. Повтори го и капитанът Валентин Антов, дни по-късно. Искаше ни се, да не е единствено бонус. Но за жалост е... Бонусът на " Олимпико " можеше да се трансформира в същински джакпот, в случай че ЦСКА беше малко по-точен в офанзива. Мачът с Клуж бе изигран на обичайно равнище, макар домакинската загуба. Особено през първото полувреме. За са стигнем и до първото в Берн, което може да дефинира единствено е една дума - безпорядък! Сигурен бях, че изкуственият терен ще е огромен минус за ЦСКА. Видя се, че е по този начин. Чест прави на всички в клуба, че не се оправдават с него. Когато допускаш три гола за 32 минути, няма по какъв начин да е единствено поради терена. Но даже Барселона беше пред отпадане от дилетанти за Купата на Краля през предишния сезон. Именно поради неестествен терен. Каталунците като че ли играеха някакъв различен спорт във въпросната среща. Спасиха ги два късни гола и проблясъци от страна на Антоан Гризман.
 Снимка 498768
Източник:

Но с такива самостоятелни неточности в отбрана и в центъра на терена, когато Юнус Санкаре се замота сред трима, топката му беше елементарно отнета и по-късно падна гол, без да отбележиш попадение в три следващи срещи в групите, няма по какъв начин даже да мислиш, че към момента си с шансове да продължиш напред към директните елиминации. Поне не все още. Такава е действителността - няма по какъв начин български тим да реализира героизъм след героизъм против доста мощни и чудесно проведени противници. БАТЕ, Базел, Рома и Йънг Бойс са точно такива. И ЦСКА направи нещо огромно с отстраняването на гранда на Украйна и " синьо-червените ".
 Снимка 504086
Източник:

Пробивът е Европа е реалност! ЦСКА подари на почитателите си незабравими нощи. Повечето от тях го осъзнават и живеят в действителността, а не свръхочакванията. Другите да му мислят. Само като видяхме какъв стадион има Йънг Бойс, въпреки и с изкуствена трева, какъв брой хора работят за клуба, какви млади и положителни футболисти имат, по какъв начин всичко е на друго, доста по-високо равнище, та се чудя какво повече да желаеме от ЦСКА? Нищо повече от най-сетне гол в групите и една победа в идващите три мача - с Йънг Бойс и Рома в София, както и с Клуж в Румъния. Това би трябвало да бъде стратегия " най-много ", с цел да има надграждане. Защото в предните си три участия в групова фаза " армейците " записаха два пъти по една победа и един път единствено тъждество. Сега равенството го има, чакаме триумфа. Всичко повече ще е освен
бонус, а ново бягство от действителността.
 И Вальо Антов ли би трябвало да съсипем?
И Вальо Антов ли би трябвало да съсипем?

Всеки бърка, най-нормално е да го вършат младите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР