За малко повече от месец от старта на гаранционната програма

...
За малко повече от месец от старта на гаранционната програма
Коментари Харесай

За малко повече от месец: Търговските банки отпуснаха над 28 млн. лв. безлихвени кредити на физически лица

За малко повече от месец от старта на гаранционната стратегия на ББР за даване на безлихвени заеми на физически лица банките-партньори по програмата са отпуснали над 28 млн. лева

Постъпилите досега претенции за заеми са 12 958, от които доказани са общо 6 735, а обработващи се – 2 587. Средната стойност на заемите е близо 4 100. Почти 75% от настояванията са на лица на трудов контракт, а останалите са на самоосигуряващи се.

От през днешния ден към програмата се причислява и Централна кооперативна банка, която стартира да приема заявки от 15 юни. Това е десетата банка, която ще отпуска безлихвени заеми по програмата след Алианц банк, банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет банк, ОББ, Общинска банка, Първа капиталова банка, Търговска банка Д и УниКредит Булбанк, оповестяват от ББР.

Програмата, по която поръчител е Българската банка за развиване, цели да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които краткотрайно не могат да поставят труд в изискванията на изключително състояние. Те имат опцията да получат безлихвени заеми до 4 500 лв., които се отпускат едновременно или на три транша от по 1 500 лв.. За заем може да се кандидатства до края на 2020 година

Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. По заемите не да се дължат такси, комисиони и неустойки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР