За максимално увеличаване на броя на наблюдателите от ОССЕ и

...
За максимално увеличаване на броя на наблюдателите от ОССЕ и
Коментари Харесай

От ДЕН искат максимален брой наблюдатели от ОССЕ и ПАСЕ на предстоящите избори

За оптимално увеличение на броя на наблюдаващите от ОССЕ и ПАСЕ на идните избори упорстват от Гражданско съдружие " Достойнството на един народ " - ДЕН.

В писмо до медиите те се възмущават от дефинитивно признатите промени в Изборния кодекс, плод на арогантните поредни старания на ръководещите. Те ще изпратят писма до двете интернационалните организации с невъзможността за обективност на изборните резултати при одеве признатите изборни правила.

Властта остава сляпа и глуха към настояванията на хората, и на евроатлантическите ни сътрудници, макар тримесечните митинги за оставка на държавното управление и на основния прокурор, пишат хората на Найден Зеленогорски.

В България няма господство на правото, корупцията по високите етажи на властта е с размерите на пандемия , свободата на словото и човешките права се потъпкват, пишат от ден след гласуваната в Екологичен потенциал резолюция за спазването на върховенството на закона в страната ни.

България продължава да е най-бедната в Европейски Съюз, с трагични проблеми в региона на администрацията, сигурността, енергетиката, опазването на здравето, образованието, културата, гласи позицията на ДЕН, в която не се показват разновидности за позитивна смяна на тази обстановка.

" Управляващите гласоподаваха тези промени в Изборния кодекс с една единствена цел - да компенсират с операции и фалшификации на изборния развой големия спад в известността си . Прехвърляйки на ЦИК отговорността за подсигуряване на машинното гласоподаване, те взривяват опцията за осъществяването на закона ", гласи позицията.

Според гражданското съдружие по този начин за несъблюдение на Изборния кодекс може да се вкара още веднъж хартиеното гласоподаване , а ЦИК да поемат виновността за невъзможността за осъществяване на машинното гласоподаване. Те считат, че с възлагането на държавната компания " Информационно обслужване " да обработва данните от изборите има проект за опорочаване на изборите.

Властта не направи нищо за опцията да гласоподават и нашите сънародници от чужбина Технологията на основаването на протоколите в СИК, посредством ръчно, а не машинно броене, основава благоприятни условия за нелегитимна, противоречаща на закона незаконна интервенция , която би подсигурила победа на ръководещите, пишат от ДЕН.

Според тях отводът за изчистване на изборните описи от " мъртви души " и въвеждане на дейна регистрация в допълнение затруднява провеждането на почтени избори.

Припомняме, смесеното хартиено - машинно гласоподаване в секциите над 300 души и за това наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс. Президентът не приема натоварването на ЦИК с обезпечаването на машинния избор (от ЦИК не знаят къде ще се съхраняват машините, акцентираха, че няма време за обезпечаване на машини - б.р.). С ветото си Румен Радев оспорва опцията на референдум жителите да се произнасят по въпроси от компетентността на Велико национално заседание.

На съвещание на Правната комисия на 7 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР