За Македония няма да е достатъчно само да реши въпроса

...
За Македония няма да е достатъчно само да реши въпроса
Коментари Харесай

Всички са впечатлени от Македония

За Македония няма да е задоволително единствено да реши въпроса с името си, с цел да стане член на НАТО. Това съобщи генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, който е на аудиенция в Скопие, заяви РИА Новости.

Столтенберг приказва пред македонския парламент.

„ Членството е повече от разрешаване на въпроса с името. Съюзниците са обединени освен от общи ползи, а и от общи полезности. Страните, които желаят да се причислят в Алианса, би трябвало да покажат, че споделят тези полезности. Това значи, че би трябвало да съблюдават пътя на промените.

Преди 9 месеци бяхте изправени на ръба на пропастта, само че от този момент вие се преобразувахте от страна с евентуална неустойчивост в страна с действителна опция. Като някогашен народен представител и министър председател на Норвегия изцяло разбирам провокациите, пред които сте изправени. След присъединението на Черна гора в НАТО, пред нашата централа има място за още флагове. Всички членове са впечатлени от вашия възторг. Искам да употребявате този късмет и да вървите напред. Мисля, че се движим по верния път. Поздравявам ви за ратификацията на контракта с България, доста е значимо да имате положителни връзки със съседите “, съобщи Столтенберг.
В момента Македония води договаряния за смяна на името си с Гърция. Така Атина няма да блокира участието на страната в НАТО и Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР