За Люис Хамилтън сезон 2023 ще бъде 11-ят пореден с

...
За Люис Хамилтън сезон 2023 ще бъде 11-ят пореден с
Коментари Харесай

Тото Волф сравни Хамилтън с Шумахер

За Люис Хамилтън сезон 2023 ще бъде 11-ят следващ с екипа на Мерцедес, откакто британецът мина в Баркли при започване на 2013 година, заменяйки Михаел Шумахер, който приключи дефинитивно своята кариера в края на миналата акция. Според сегашния началник на „ Сребърните стрели “ Тото Волф двамата седемкратни международни първенец споделят сходни функции вътре в тима.

„ Бих споделил, че аз одобрявам Люис като част от мениджмънта на тима – сподели Волф при гостуването си в формалния подкаст на Формула 1 Beyond the Grid. – Да, той има отговорности към развиването на колата и дилемите си във фабриката, само че по време на самите уикенди той е една от най-водещите фигури, тъкмо както беше Михаел преди него.

„ Можем и да го съпоставим с Том Брейди, той е повече от водач, той е една от най-важните елементи от тима. Той не като, преди време ги наричахме наемници, водач, който идва, кара, заплаща му се и си отпътува. Той е в тима към този момент 10 години. Той е част от него “, сподели още Волф.

Австриецът също по този начин похвали Хамилтън за държанието в хода на сезон 2022, който от статистическа позиция бе най-слабия за британеца откогато той дебютира във Формула 1 през 2007 година. През миналата акция за първи път в своята кариера Хамилтъна не съумя да завоюва нито един полпозишън или победа в хода на цялостен сезон във Формула 1.
 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1
„ За него беше извънредно тежко, тъй като му дадохме кола, която не можеше да се бори за успехите. Освен това тя беше и доста непредвидима и нестабилна. Понякога беше добре, а различен път не. Нямаше по какъв начин да се работи с нея.

„ Но като персона, той се държа доста добре в хода на целия сезон. Имаше моменти, в които моралът в тима беше доста невисок поради неналичието на резултати. Той обаче съумя да вдигне хората и да ги стимулира, а това са качества, които преди не съм виждал в състезател “, изясни Волф.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР