За любителите на високите скорости трябва да има регламентирани места,

...
За любителите на високите скорости трябва да има регламентирани места,
Коментари Харесай

Търсят място за любителите на гонки, където да си вдигат адреналина

За феновете на високите скорости би трябвало да има регламентирани места, където да практикуват своето занимание. Това съобщи в предаването „ Денят стартира ” Настимир Ананаиев - ръководител на Парламентарната комисия по превоз по отношение на идните промени в Закона за придвижване по пътищата.

По думите му, през вчерашния ден се е получила една доста добра полемика, на която е имало посланичество на локалната власт, на изпълнителната власт, както и представители на самите хора, които търсят адреналина.

„ Обсъдихме няколко разнообразни гледни точки по отношение на казуса с гонките. Обединихме се към няколко неща. Първото и най-важно нещо е, че би трябвало да изкараме гонките от булевардите, улиците и автомагистралите. Те не би трябвало да се случват по никакъв метод. За тях би трябвало да има регламентирани места, на които феновете на бързите скорости да практикуват своето занимание. За страдание, сега няма определение „ гонка” в нашето законодателство”, сподели Ананиев.

„ В част от полемиката имаше въпрос дали думата „ гонка” би трябвало да бъде част от Закона за придвижване по пътищата или да бъде част от Наказателния кодекс. Аз се надявам ние да се обединим към понятието „ гонка” и въпреки всичко да има такава формулировка. На хората, които желаят да се състезават, би трябвало да им се предложи някаква опция - те ще се състезават по улиците и булевардите, тъй като са принудени да го вършат. Но ние ще завишим глобата за такива мероприятия, които се вършат на публични места без позволение и ще бъдат наказвани съществено такива прегрешения като едно от предложенията беше конфискация на автомобил”, добави още шефът на Комисията по превоз в Народно събрание Настимир Ананаиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР