За лозунга Слава на Украйна! Руските власти го преследват още

...
За лозунга Слава на Украйна! Руските власти го преследват още
Коментари Харесай

Слава на Украйна!. Как в Русия и в окупираните територии пресле...

За лозунга " Слава на Украйна! " Руските управляващи го преследват още преди решението на Министерството на правораздаването. При това, както в самата Русия, по този начин и в окупираните територии на Украйна. Сега Министерството на правораздаването приложи нов механизъм.

„ Струва ми се, че те в действителност си спомниха, че има такава извънсъдебна заповед и тогава ще приказваме и за паметта на предците, тъй като описът е обвързван с увековечаването на паметта на починалите във Великата отечествена война. още веднъж приказваме за облигации, обичайни полезности. “ И това „ Това е супер комфортно за управляващите в този момент в навечерието на изборите “, споделя Валерия Ветошкина, юрист на правозащитния план OVD-Info.

Руското министерство на правораздаването свързва лозунга " Слава на Украйна! " с Организацията на украинските националисти. А съветските управляващи считат участниците в него за „ нацистки колаборационисти “. Това мото обаче се появява съвсем половин век преди Втората международна война измежду харковските студенти, споделя историкът Юрий Юзич.

" През последните 10 години бяха прегледани и отворени доста документи и преса. И стана известно, че в действителност това е лозунгът от 1917 година Грубо казано, Адолф Алоизович [Хитлер], с който желаят да ни обвържат, към момента е воювал на фронтовете на Първата международна война, като украинците. Този девиз към този момент е употребен “, отбелязва Юзич.

От 2018 година мотото е " Слава на Украйна! " стана формалният привет на Въоръжените сили и Националната полиция на страната. А през март предходната година в обществените мрежи се появи видео по какъв начин съветски бойци гръмнаха пленения украински боен Александър Мациевски. Те стреляха по него, откакто сподели: " Слава на Украйна! "

 

Настоящее время, превод ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР