За Ловците на призраци: дъската Уиджа и безопасна ли е

...
За Ловците на призраци: дъската Уиджа и безопасна ли е
Коментари Харесай

За Ловците на призраци: дъската Уиджа и безопасна ли е тя

За Ловците на призраци: дъската Уиджа и безвредна ли е тя … Ако сте решили да станете Ловец на призраци, следете нашите изявления. С всяка от тях, ние от ден на ден ще навлизаме в света на паранормалното, ще Ви срещаме, ще предаваме опита си и ще Ви учим по какъв начин да постигнете желанието си. Но въпреки всичко се замислете преди да преминете с нас нататък … За сигурността си поемате отговорност Вие. Дъската Уиджа, позната още като “спиритическа дъска “, съставлява повърхност, върху която са изписани букви и числа, думите “Да “, “Не ” и ” Довиждане “, изображения на Луната и Слънцето. Използва се за връзка с духове. Специален показалец (парчето, което се плъзга по дъската) се употребява за напредването му до букви, числа и думи в отговор на въпроси. Но безвредни ли са дъските Уиджа и обезпечават ли портал за влизане на зли духове във физическия свят? Един от методите за потреблението на дъска Уиджа е, когато един от участниците в сеанса слага ръката си върху показалеца, а другите задават въпроси, вербално или невербално. Специалият показалец се реалокира към буквите, цифрите или думите на дъската. На елементарният фена може да наподобява, че индивидът, който ръководи показалеца, го движи, само че се допуска, че той се задвижва от духа, който е бил свикан по време на сеанса с дъската Уиджа.



Окултистите настояват, че показалецът се движи от извънреден обект, само че ученият Майкъл Фарадей приписва преместването му на неумишлено придвижване на мускулите. Поддръжниците на теорията на Майкъл Фарадей считат, че отговорите са на подсъзнателно равнище. Неволните мускулни контракции на участниците, които допират показалеца основават „ отговорите “, които се търсят. Тези мускулни контракции могат да бъдат свързани с приложната кинезиология и по-точно с правилото, че мускулите са свързани с несъзнаваното и дават по-точни отговори на някои въпроси от мозъка. Тази връзка тяло/ум може да изясни невероятната акуратност на отговорите, които участниците получават. Това допуска, че някои от по-смразяващите прекарвания, които се случват при използването на дъската Уиджа, в действителност се появяват непосредствено от мозъците на хората. Това може да бъде рисково единствено по себе си, без даже да се разисква евентуално свръхестествената страна на дъската Уиджа. Потиснатите усеща и мемоари се появяват доста по-лесно, когато е налице възприятие за анонимност, считат поддръжниците на Майкъл Фарадей. Дейл Качмарек, президент на Обществото за проучване на призраците отбелязва, че в случай че дъската Уиджа свързва участниците с духове на мъртвите, а може би и духове, които в никакъв случай не са били хора, тогава няма значение дали те имат вяра, че това е игра или не. При тези сеанси, човек дава позволение на незнайни субекти да приказват посредством неговите ръце. Контактът не е по-безопасен или ефикасен, в сравнение с в интернет чат стая: няма метод да се удостовери самоличността на индивида, с който говорите. Четете още: Сеанс с Уиджа – не правете това сами! (видео) Усещането за анонимност към момента съществува и не е по-реално от онлайн другарство. Вероятността с Вас да се свърже онлайн див звяр или злоумишлен дух е огромна. Продължавайки аналогията с онлайн другарството, е допустимо участниците в сеанса да почувстват комфорт с избран дух, без въобще да ревизират неговата идентичност или планове. Един дух може да се показва за различен, както в трилъра от 1986 година – Witchboard. Фалшивото доверие може да докара до привличане на неприятни решения.



Самата дъската Уиджа не е рисково устройство. Въпреки това, хора, които нямат опит със свръхестественото, могат да имат реакции, учредени на боязън. Други могат да станат подвластни от дъската за решение на ежедневни проблеми. Някои окултисти имат вяра, че същинската заплаха от работа с Уиджа е, когато човек изиска от дух да даде физическо доказателство, като по този метод обезпечава на духа портал да влезе във физическия свят. Всяко самостоятелно прекарване с дъската Уиджа е друго. Полезно е да запомните, че би трябвало да се употребява с нараснало внимание. Участниците в сеанса би трябвало да се стремят към взаимоотношение, учредено на доброжелателност и светлина. Добра процедура е да разчитате на интуицията, с цел да определите дали и по кое време да употребявате дъска Уиджа. Най-общо, самият сеанс протича по-следния метод: когато стартира, всички участници би трябвало да са съсредоточени и да пазят тишина. Този, който управлява сеанса, слага пръстите си (или един пръст) върху специфичния показалец. Когато духът се появи, той реалокира показалеца и по този метод дава отговор на въпросите. Сеансът стартира с неведнъж повторение на въпроса “Дух, тук ли си? “, досега, в който показалецът се реалокира върху “Да “. Следва въпросите „ Кой си ти? Откъде си? “. Така се схваща кой е духът, добър или неприятен е. Но това не е гаранция за вярна информация, защото духът може да лъже. Ако уточни Слънцето, то значи духът е добър, в случай че уточни Луната, то значи е злобен. Когато уточни Луната, би трябвало неведнъж да се повтаря “Довиждане “, до момента в който показалецът също не уточни “Довиждане “. Ако се появи добър дух, може да му се задават всевъзможни въпроси. Той ще дава отговор, като мести показалеца върху цифрите, буквите и ще образува думи. Но в случай че се прояви неприятен, има огромна възможност той да не желае да си тръгне. Има съществени аргументи, заради които работата с сходна дъска е много рискова и не се предлага на всеки. Необходима е избрана умелост със свръхестествени феномени и познания.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР