За логистика доставчикът дължи между 6 и 8% от стойността

...
За логистика доставчикът дължи между 6 и 8% от стойността
Коментари Харесай

Продукт в рекламната брошура на супермаркетите - 20 000 лева такса

За логистика доставчикът дължи сред 6 и 8% от цената на артикул
За да влезе артикул в рекламна листовка на хранителна верига, се заплаща такса, която стига до 20 000 лв.. Това разкриха за bTV от Националната асоциация на млекопреработвателите.

Литър мляко от производител към преработвател е към 1,15 лв., изясни за bTV един от фермерите. За потребителите във фирмения магазин цената е 2,30 лв..  Този производител не предлага продукта си в огромни вериги, където млякото на други компании варира сред 3 и 4 лв..

Вчера кг кашкавал се продаваше за 22,20 лв., само че през днешния ден още веднъж е по-скъп. Разликата идва от надценката и разнообразни такси, споделят от Националната асоциация на млекопреработвателите.

За логистика доставчикът дължи сред 6 и 8% от цената на продукта. И още сред 10 и 20% от продаденото за месеца. Таксите не се ползват от всички вериги и са разнообразни по отношение на доставчика.

От своя страна комерсиалните вериги имат спомагателни разноски към доставната цена.

Част от тях са за превоз, логистика, депозиране, заплати и реклами. Много от продуктите са с минимални надценки, споделят още от Сдружението за съвременна търговия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР