За лидера на ГЕРБ Бойко Борисов най-важното от предлаганите промени

...
За лидера на ГЕРБ Бойко Борисов най-важното от предлаганите промени
Коментари Харесай

Борисов не вижда проблем, ако ДПС имат министри в управлението

За водача на ГЕРБ Бойко Борисов най-важното от предлаганите промени в Конституцията е правосъдната промяна.

„ Най-важното е в тази смяна на Конституцията е правосъдната промяна – това, което години наред се приказва, делене на Висш съдебен съвет, повече съдии, по-малко прокурори, по-малко политика. Това са значителните неща за Конституцията. Между първо и второ четене би могло да се водят полемики “, разяснява той в коридорите на Народното събрание преди основното гласоподаване на първо четене на конституционните промени.
По значимите тематики постоянно сме слагали Христо Иванов пред линия, тъй като той от години работи по това и аз му се поверявам във всичко.
„ За 3 март видях напрежение в обществото и споделих, че няма да го поддържа. До декември месец има време всичко това да се чуе “, оправда Борисов смяната на позицията си по отношение на датата на националния ни празник.

Лидерът на ГЕРБ не вижда проблем в това Движение за права и свободи да имат министри в ръководството , „ в случай че имат хора, които могат да се оправят по-добре с работата “.

„ Надали на Делян Пеевски фантазията му е да е министър “, отговори Борисов на въпрос дали би подкрепил депутата от Движение за права и свободи да стане част от държавното управление.

По неговите думи било записано в съглашението за ръководство, че след ротацията „ Габриел става министър председател, а всеки министър минава на оценка “.

За промяна на 7-8 министри загатна Борисов и през вчерашния ден в коридорите на Народното събрание.

„ Явно има съмнение щом остават митингите. В момента имаме доста мощна законодателна власт, има цели браншове обаче, в които няма да знаете името на министъра, да вземем за пример в спорта. Причината е, че не работят и нищо не се е случило в дадени браншове, мога да изброя 7, 8 министерства “, разяснява той.Закана за промяна на министрите, които „ не са си свършили работата “ насочи Борисов по-рано тази седмица и на предизборно събитие в Хасково:

„ Ние имаме вицепремиер – Мария Габриел. Март месец ще има ротация, тя ще стане министър председател. И всеки министър, който не си е приключил работата, ще бъде заменен “, съобщи той пред партийния актив.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР