За либералите в ЕС е важно разширяването да продължи, това

...
За либералите в ЕС е важно разширяването да продължи, това
Коментари Харесай

Илхан Кючюк в Скопие: За либералите в ЕС е важно разширяването да продължи

За либералите в Европейски Съюз е значимо разширението да продължи, това може да способства за страни като Република Северна Македония да трансформират своите общества и стопански системи, уточни в изказването си на конференция, проведена от Либерално-демократическата партия (ЛДП) в Северна Македония, евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него е радостно, че Северна Македония бележи непоклатимост във връзка с вътрешните промени, тъй като те са от изгода за цялата страна и бъдещите генерации.

„ Радвам се, че Северна Македония изпитва непоклатимост, що се отнася до вътрешните промени, тъй като те са доста нужни за триумфа на страната. Реформите са в изгода освен за политиците, а за цялата страна, само че най-много за бъдещите генерации. Европа се трансформира, надяваме се към по-добро, и прави свои лични промени. За нас, либералите, е най-важно разширението да продължи, тъй като в действителност считаме, че то може да способства за страни като Северна Македония да трансформират своите общества и стопански системи, както и да бъдат част от по-голямото семейство, уточни Кючюк в обръщението.

По думите на Кючюк ветото за старта на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз е отминал стадий и в сегашната действителност би трябвало със взаимни старания да бъде интензивен процесът на разширение на Европейски Съюз.

Конференцията с присъединяване на Илхан Кючюк се организира директно преди конгреса на ЛДП в Скопие, на който ще бъде определен нов ръководител, откакто Горан Милевски подаде оставка.

Той напомни редица рецензии към Европейски Съюз от, както сподели, огромен брой хора, чиито упования не са се оправдали. Той загатна ветото за Северна Македония и Албания, както и визовия режим за Косово, само че в този момент, акцентира, има нова действителност. – „ Сега имаме нова действителност, в която можем да вървим дружно, да ускорим процеса на разширение ”, акцентира евродепутатът и съпредседател на партия АЛДЕ.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР