За лъжата са нужни две страни - един лъжец и

...
За лъжата са нужни две страни - един лъжец и
Коментари Харесай

Пет признака, по които можем да познаем лъжеца

За лъжата са нужни две страни - един измамник и различен, който да слуша. Хората лъжат, с цел да си спестят стеснение, кавги и кавги, с цел да не наранят най-близките си хора.  Ето пет признака, по които можем да познаем лъжеца:

Прекалено доста информация

Често това е метод събеседникът ви да се опита да отклони вниманието ви и да ви засипе с маловажни детайлности, свързани с въпросите ви. Лъжецът постоянно стартира да споделя неповторими истории, цялостни със случки и фактори, които не са свързани с отговора.

Нервни придвижвания и изражения

Човек мъчно сдържа страстите си, когато се пробва да излъже. Това постоянно се показва в нервни придвижвания . Следете лицето на събеседника си за ускорено намигване или прехапване на устните, които са знаци за прикрито държание. Също по този начин, когато човек лъже, прибира крайниците си към тялото и лимитира придвижванията си. Понякога даже излишно допира с ръка лицето, ухото или врата си.
 измамник ThinkStock/Getty Images
Забавяне на отговор

Има разлика сред обмислянето на отговор и заменянето му с неистина. Когато човек е откровен, дава отговор бързо и твърдо. Времето сред въпроса и отговора лишава десетки секунди. Лъжата се нарежда точно сред „ откровения отговор “ и „ разсъждението “. Ако събеседникът ви отговори бързо, само че въпреки всичко се забави в границите на 5-10 секунди – има голям късмет той да лъже или да прикрива нещо.-->

Промяна в интонацията

Колкото и да е корав вашият събеседник, страстите постоянно се прокрадват оттатък маската, която носи изпеченият измамник. Изтъняването на гласа или пък внезапното му сгъстяване са още един от признаците, че нещо не е наред в отговорите на индивида, с който разговаряте.

Липса на очен контакт

Гледането непосредствено в очите е симптом за откровено отношение и почитание. Лъжците постоянно извръщат взор настрана преди да ви отговорят и даже от време на време имат компликация да задържат погледа си на едно място. Често и най опитните лъжци не могат да устоят на положителния, остарял пряк взор в очите.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР