За кратко, ама пак ще ви занимая със селяниите си,

...
За кратко, ама пак ще ви занимая със селяниите си,
Коментари Харесай

Кметици с белезници и затворници, бягащи за здраве

За малко, но отново ще ви занимая със селяниите си, в случай че тематиката ви е досадна, пардон. Имам малко лозе на село. То се намира в огромен някогашен кооперативен лозов блок. О тук до там на тези три дълги реда в масива е моето лозе, от там нататък е твоето, и по този начин. Така беше  по времето на Бай Тошо. Не споделям нито че това е било добре, нито че е било зле. Просто по този начин беше и ние го бяхме приели за обикновено. 

В това време машинната обработка се правеше от текезесарските трактори против съответното възнаграждение. Сега за тези обработки се договаряме със притежатели на трактори, отново си плащаме. 

Това, което ви описвам, стана по времето, когато единствено в събота и неделя можех да правя ръчните интервенции по развъждането на лозето, в другите дни от седмицата бях на работа. 

Отивам една неделя рано сутринта да шетам  яловите филизи. Половин час след мен идва и трактористът с трактора си, с цялостна пръскачка и с желание да пръска с отровни препарати. Това значи, че аз след него няма да мога да работя, тъй като е отровно. И стоте и недостатък километри за идване до село и още толкоз за връщането до града са на вятъра изминати. 

Питам го - за какво идваш в неделя да пръскаш, нали това е единственият вероятен за нас ден да поработим по лозята, не можеш ли да пръскаш през седмицата? Идвам в неделя, с цел да ме видите, че църкам, другояче говорите, че единствено ви взимам парите, без да църкам, беше неговият отговор. 

Казах му, че му вярвам, че ще оре и пръска през седмицата, ще му платя авансово за контрактуваното, против което го помолих да не пречи на моята работа в съботите и  неделите. 

Той взе парите и като всеки уважаващ себе си селяндур повече не напръска и не преора нито един път лозето. Така де един път ще му падне градски глупак и той няма да го създаде. Нищо неприятно за селяните. Въпреки тези дребни особености в общуванията ни аз не преставам да съм на страната на Андрешко в концептуалните му разлики със арбитър изпълнителя. Колкото и в изискванията на народна власт да е влиятелно противоположното мнение. 

Защо си спомних за моя Андрешко ли? Доста персони на тежки административни и други политически и публични длъжности се възмутиха от показния арест и показните процесуално-следствени дейности против кметицата на „ Младост ” Десислава Иванчева на многолюден столичен бул.. Те питаха не можеше ли тези дейности да се извършат без тази дразнеща показност? 

Може и да е можело, само че след това ще кажете, че полицията, специфичните звена за битка с корупцията, следствието и прокуратурата единствено си получават заплатите и нищо не вършат. Затова - всички да видят! Много да гледат! Как една обвинена стои с белезници! И по какъв начин органите броят белязани банкноти напряко на тротоара върху вестник. 

Очаквам моят другар публицист и почитан от мен публицист преди време Николай  Илчевски да разучи кой е бил вестникът и да посъветва притежателя му да употребява събитието, че тъкмо върху неговия, а не върху някой различен от многото към момента у нас вестници е била преброена голямата сума от белязани банкноти. За реклама на изданието си естествено. 

Нали Ники посъветва умело, като експерт специалист  по маркетинг и реклама със специализация в Съединени американски щати чистачката от Централния софийски затвор, единствена събрала кураж да тръгне след пандизчиите бегълци, да записва компания за дистрибуция на метли на едро и дребно. Имало доста такива образци за успешни  удари в историята на маркетинга. 

Най-вероятно е по този начин, специализацията си е специализация. Но у нас нали повече се натъртва на разсъжденията за какво една добра концепция няма по какъв начин  да се реализира, в сравнение с да се работи за реализирането, появиха се и контрааргументите. 

Чистачката не била храбра, а клюкарски любопитна до патология. Която патология била повода изобщо да не си намерения, че болезненото  любознание заплашва живота! И вторият мотив, Господ първи бил измислил тесните специализации и държал прецизно да се съблюдава разграничаването им. Много мъчно допускал тези, на които е отредил да работят с метли, да имат и качествата да създадат огромен бизнес с метли. 

В нашия кръг от разсъждаващи по настоящите тематики се оформи мнението, че показният арест на кметицата от  „ Младост ” е умислен да поизтрие срама от бягащите за здраве и независимост пандизчии и съпътстващите ги разкрития, че доста наказани на затвор своеволно и необезпокоявани са отхвърлили присъдите си и си живеят на независимост. Напук на правораздавателните и правоохранителни органи на страната. 

Ето, вижте, че ги хващаме. Ето, вижте, че процесуално-следствените ни дейности са по учебник. Е, за цялостен съвсем ден объркахме придвижването в центъра на столицата и понятията за правата на личността, само че война против престъпността и корупцията без жертви е невъзможна. Може и дивотия да е, само че по този начин изтълкувахме импровизацията на тематика битка с корупцията пред Спортната палата в София. 

В нашия кръг от разсъждаващи по настоящите тематики по този начин и не можа да се оформи  приемлив отговор на въпроса за какво в такива случаи благосклонностите на всеобщата публиката нормално не са на страната на страната и правото. 

Основен кандидат за окончателното ни мнение беше отговорът, съгласно който не сме на страната на страната и правото, тъй като те доста са ни лъгали, а в този момент се появил някой, който е напът да излъже и страната, и правото. А който излъже излъгалия ни и така нататък Отхвърлихме го. Без даже и да си помислят да обхванат в накърнената ни психика, незабавно ще кажат, че сме селяни, лишени от цивилен добродетели. 

Но и ние, като правистите, си измислихме догадка и си се разположихме в нея, с цел да поразсъждаваме за протичащото се в живота ни, нашия и на страната и обществото ни. 

Без завист към кметицата, към която ще се отнасяме като към почтена до доказване на противното, да предположим, че българската прокуратура ще представи  неопровержими доказателства за незаконни нейни дейности. Да приемем, че българският съд въз основа на тези доказателства ще я осъди на полагащите  се при положение на доказване на виновност години затвор. 

Да приемем също, че в един подобаващ миг тя ще избяга от пандиза. Почти не се съмняваме, че тя има незаконните качества, позволяващи  да избяга от пандиза. Ако не притежаваше такива качества, нямаше да бъде нужно да бъде държана с белезници 7 часа на обществено място в центъра на столицата. 

И тогава какво се получава? Вместо измиване на срама - срам на квадрат. 

Нали не сте от хората, които наивно мислят, че е инцидентно изказването на господин основния прокурор Цацаров, че чака още бягства от пандизите. Според нас в такива случаи се приготвя почвата за нормалното изплъзване след гафа със словосъчетанието: „ Аз нали ви споделих! ”.

Винаги по този начин се случва, една преживелица изригва като вулкан и засипва с огън, жупел и пепел другите случили се случки. Понякога ги засипва за епохи. Както е казусът с цветущите тогава градове Помпей и Херкулан, засипани през 79 година от изригналия вулкан Везувий. 

Под пепелта на процесуално-следствените дейности против кметицата на „ Младост ” ще останат рекомендациите на господин министър-председателя ни  към неговите министри да желаят срещи с господин президента ни. И на тези срещи те да упорстват той, господин президентът ни,  собственоръчно да осветява решенията и дейностите  им като министри. 

Защото господин президентът ни на своя среща със студенти призовал за повече светлина в ръководството на страната. И реакцията на господин премиера ни ни подсети за реакцията на бухала в сходни условия. Бухалът се нервира от светлината, само че не потегля на война с осветилите го, има си по-важните задания на оцеляването си. 

Под пепелта на вулкана от аплаузи и възмущения от представлението „ Кметица с белезници ” ще остане и ръкопашният метод като оригиналност във вътрешнопартийните полемики на славната в миналото, само че  вече очевидно склерозирала партия Съюз на демократичните сили. 

Под  пепелта на същия този вулкан ще си останат и най-последните разкрития на огромния импровизатор в българската история Божидар Димитров, съгласно който: „ Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин ”. 

Само това, че цената на електрическата сила ще се вдигне от 1 юли, няма да остане под пепелта. Ще го усетим, тъй като нали знаете, че вдигне ли се токът, всичко се подвига. Като цена, несъмнено, което пък автоматизирано освобождава още една дупка от каиша, т.е. колана. Пак пардон за селянията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР