За кратки разстояния водачът се движи с помощта на традиционен

...
За кратки разстояния водачът се движи с помощта на традиционен
Коментари Харесай

Ноу хау: Волга на дърва

За къси дистанции лидерът се движи благодарение на обичаен мотор с вътрешно горене

В интернет пространството се появи забавна история на гражданин на беларуския град Лепел, който се споделя Сергей. По-любопитното е, че той модифицира своята ГАЗ-24 Волга по необикновен метод. С помощта на спонтанни средства мъжът преустройва мотора на колата, с цел да може да работи с... дърва. Според запалянкото неговата кола има потребност от чувал и половина дърва с цел да измине разстояние от 100 километра. В същото време „ Волгата, движеща се на дърва “, е в положение да форсира до 100 километра в час, споделя.

Въпреки всички усъвършенствания, тази Волга в действителност си се задвижва от заводски 2.4-литров мотор. Класическият мотор с вътрешно горене може да работи на метан и пропан-бутан. В същото време генераторният газ, който се получава от дървесината, се употребява за изгаряне в цилиндрите. Подобен газ може да се получи посредством изгаряне на дърва при липса на въздух. На този принцип работи газовият генератор, модифициран от Сергей.

Създателят слага инсталацията в багажника на колата, а торбите с дърва за огрев на задната седалка. За да не възпламенява постоянно газовия генератор, по време на къси пътувания, индивидът употребява елементарен бензин. Както към този момент споменахме, Волгата на дърва е в положение да форсира до 100 километра в час, само че след всяко пътешестване е належащо да се източи кондензът, който се отделя при изгарянето на дървата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР