> За кошмарно преживяване дни преди Нова година сподели варненка

...
> За кошмарно преживяване дни преди Нова година сподели варненка
Коментари Харесай

Варненка: Рентгенолог ми постави три фатални диагнози, умрях три пъти, докато разбера, че съм здрава!

> За кошмарно прекарване дни преди Нова година показа варненка за Varna24.bg .

63-годишната жена се почувствала зле и защото била алергична към антибиотици на 28 декември 2018 година по съвет на брачна половинка си решила да си направи фотография на гръден панер в частен медицински център, с цел да знае какво лекуване да предприеме, в случай че има пневмония. Когато получила фотографията си обаче дамата останала шокирана от заключението на рентгенолога, съгласно който пациентката имала три злокачествени диагнози. 

" В мига, в който прочетох заключението умрях три пъти. За минути ме пратиха в пъкъла. Снимката направи лаборантката, тя ми я връчи. А заключението беше на рентгенолога, съгласно който имах сянка от липом, някакво помрачаване с размери 9 на 4 см и още някаква констатация за тежко злокачествено обучение. Аз съм някогашна здравна сестра, знаех добре какво значат заключенията му. Преди 12 години ме оперираха от рак на шийката на матката и целият този смут изплува пред очите ми. Хукнах през глава към рентгенологията на Окръжна болница. Посрещна ме рентгеноложката там. Когато видя фотографията съобщи, че не вижда нищо обезпокоително и притеснително. Дори ме посъветва да изчакам да минат почивните дни и да си взема направление, с цел да направя нова фотография, с цел да не заплащам. Нямах секунда за очакване обаче. Платих си и си направих компютърен томограф. Резултатите потвърдиха мнението на лекарката, че съм здрава и ми няма нищо. 

Върнах се ядосана в медицинският център, с цел да потърся сметка на " експерта ", на какво съображение е сложил заключенията си, които ми костваха потрес и смут, непотребното облъчване, унищожени нерви и средства. Исках да знам по какъв начин по този начин с лека ръка ме " хвърли на кучетата ". Докторът ме посрещна надменно и съобщи: " Приятно ми е да се срещнем. Радвайте се, че сте здрава! ".

" На мен по никакъв начин не ми е прелестно! ", отговорих и си потеглих. Споделям този случай, с цел да предупредя хората да внимават и постоянно да търсят второ или трето мнение. В този медицински център вървят доста майки с дечица, макар, че рентгенът е доста остарял. Представяте ли си какво значи за една майка да види сходна диагноза за детето си? Нищо не може да и компенсира ужаса и напрежението, който ще преживее. Затова съветът ми към хората, е да си вървят в поликлиниката или при потвърдени експерти, които ще им спестят кошмара, който аз претърпях. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР