За коронавирус са изследвани 1533 човека от Банско в рамките

...
За коронавирус са изследвани 1533 човека от Банско в рамките
Коментари Харесай

В Банско за вируса са изследвани над 1500 души

За ковид са изследвани 1533 индивида от Банско в границите на всеобщия скрининг в курортното градче, почнал на 12 април.

Тогава бяха обезпечени 4 хиляди теста за иследването на десетхилядния град, чиито искания са да стане първото с данни за държанието на вируса в обитаемото място, което бе сложено под цялостна карантира дне след оповестяването на изключителното състояние на 13 март единствено поради трима инфектирани.

При шестима от тестваните е потвърдена прясна вирусна зараза, само че без тежки сиптоми. С ранни и късни антитела са били 28, а 46 са преболедували инфекцията и имат късни антитела, съобщи БНР в събота.

Руски жител е дал позитивна проба за ковид с някои от присъщите признаци на болестта. Засега той се лекува в домашни условия, като под карантина е и брачната половинка му. Семейството е пристигнало в Банско при започване на февруари на отмора в личното си жилище.

Очакват се и резултатите от пробите за ковид на седем пасажери от полета от Амстердам на 26 април. Тогава от Нидерландия се завърнаха 95 сезонни служащи, от които, в началото, имаше трима с ковид - жена и двете ѝ деца. Те са от хасковското село Криво поле. Взети са проби от четирима техни близки по преценка на здравните инспектори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР