За концерта във ВрацаСпомен за Кирил Илиевски“ на 4-ти ноември

...
За концерта във ВрацаСпомен за Кирил Илиевски“ на 4-ти ноември
Коментари Харесай

Константин Илиевски: Най-важното за един диригент е да има характер!

За концерта във Враца„ Спомен за Кирил Илиевски “ на 4-ти ноември към този момент репетират интензивно Симфониета Враца и диригента Константин Илиев.

Специалните посетители за концерта идват от Виена - това са солиститеДеница Лафчиева - кларинетиАлександър Гордън (Земцов) - виола.

Блестящите музиканти гастролиратнамного международни подиуми като солистина фамозни оркестри,както и в ансамблови изяви с водещите имена на актуалната класическа сцена.

На 4-ти ноември в Градската концертна зала ще прозвучат творби,в койтоще си спомним с уважениепрекрасната музика на композитора Кирил Илиевски - обичан музикант, сътрудник, учител.

Диригентът Константин Илиевски, наследник на композитора, сортира особено за идния концерт „ Интродукция именует “, произведение, основано от Кирил Илиевскиза Врачанскафилхармония,където преди 15 години се е състояла и неговата премиера.

В програмата са включени още:М. Брух - Концерт за кларинет, виола и оркестър, оп. 88; Й. Брамс – Симфония №4.



В паузата от един репетиционен ден беседвам с Константин Илиев - за музиката, която е в центъра на неговото семейство, за живота му в Словакия и за бъдищите проекти на един композитор като него и за това, кое е най-трудното, това което построява диригента.



Чуйте в прикачения звуков файл:

Концертът на 4 ноември е с начален час - 19.00 ч. в Градската концертна зала.

Във втория атачмънт може да чуете по какъв начин звучи част от подготовката със Симфониета Враца и маестро Илиевски:

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР