За контрабанда на злато за 457 222 лева е арестуван

...
За контрабанда на злато за 457 222 лева е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха стюард на автобус за контрабанда на злато за 457 ...

За контрабанда на злато за 457 222 лв. е задържан 20-годишен стюард на рейс, оповестиха от Окръжна прокуратура - Хасково.

Рейсът със 7 пасажери пътувал за Румъния и влезнал на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево предишния ден от турския пункт Капъкуле. По метода " разбор на риска " транспортното средство било селектирано за ​щателен надзор. При осъществената ​проверка митничарите разкрили особено построен тайник в носещите греди на ​автобуса.Там имало 21 картонени кутии ​с пръстени, гривни, медальони, часовници, брошки, копчета за ръкавели и обици. Според експертизата на вещото лице откритите произведения с общо тегло 5.575 кг са от 14-каратово злато.

" Контрабандните златни бижута и рейсът са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. По предписание на Окръжна прокуратура стюардът е притеглен към наказателна отговорност. С разпореждане на наблюдаващия случая магистрат обвиненият е арестуван за период до 72 часа. ​Работата по случая продължава ", разясниха проверяващите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР