За комерсиалния успех на бокса, а и за така популярните

...
За комерсиалния успех на бокса, а и за така популярните
Коментари Харесай

Момичетата на UFC, по-популярни от бойците

За комерсиалния триумф на бокса, а и за по този начин известните в този момент смесените бойни изкуства (ММА), огромна роля имат освен бойците, само че и девойките. Онези, които сред обособените елементи на багра излизат в нищожно облекло с табели в ръцете, и осведомят публиката кой рунд следва. Наричат ги девойките на кръга, девойките на осмоъгълника.

Красавиците към този момент са неизменима част за всеки един шампионат. Някои от тях даже станаха по-популярни от самите бойци и имат милиони почитатели в обществените мрежи. Американките Ариани Селесте и Бритни Палмър са истинки звезди в UFC, най-голямата верига в ММА. Освен че красят шоуто, те заработват и солидни възнаграждения, които се случва да надвишават даже тези на състезателите. А това стана причина преди време за скандал. Бившата към този момент шампионка на UFC Ронда Роузи изрази мнение, че девойките и бойците би трябвало да взимат съгласно положените старания в осмоъгълника. Но, всичко си остана както досега...

Доходите на елитните хубавици може да доближат до 500 000 $ на година. Разбира се, в случай че не пропущат шампионатите. А към сумата се прибавят разнообразни награди, както и рекламни контракти... Неслучайно текучеството в тези среди е минимално, а подборът - нечовечен.

Всъщност първото упоменаване на девойките на кръга е още от 1965 година от американското списание Ring Magazine, което разгласява фотография на моделка, носеща табела с номера на рунда, на един от боксовите шампионати в Лас Вегас. Публиката посреща девойката по бикини въодушевено, което не е изненадващо. Все отново от бокс се интересува най-вече мъжката половина от популацията.

И в този момент не е по-различно. И в този момент хубавиците държат напрегнат вниманието на публиката сред обособените елементи на багра. А с изключение на да ни уведомяват до каква степен е стигнал мача, девойките също съпровождат бойците от съблекалнята до кръга, оказват помощ им при свалянето на част от оборудването, случва се да им взимат изявленията след багра или пък да водят телевизионно предаване.

И защото UFC е най-мощната организация в ММА, тя диктува и своите правила. Заради пандемията организацията се ориентира към Обединените арабски емирства, където си имат строги условия към облеклото. Но даже и там UFC не счита да сменя „ униформата “ на девойките, а те са спортни къси панталони и бюстие.

Ариани Селесте е измежду най-известните хубавици. Американката дебютира в UFC през 2006-а и към момента работи за най-престижната верига. Тя 6 пъти взима премията за Момиче на годината в осмоъгълника. В обществените мрежи нейните почитатели са над 3,2 млн.

Бритни Палмър също е измежду най-популярните хубавици на UFC. Американката е провъзгласена за най-сексапилната госпожица край осмоъгълника. Освен на галавечери по ММА, тя се изявява и като модел. Освен това занимава се и с живопис, а нейни произведения даже могат да се купят онлайн. Има също своя фешън линия, занимава се и с щедрост. Тя също е следвана от над 1 млн. души в обществените мрежи.

Бразилският модел Джени Андраде пък дебютира в UFC през 2013-а. Нейните почитатели в инстаграм са над 500 000 души. Паралелно с уговорките си в бойните спортове тя води своя графа в едно от известните бразилски списания, а също е и радиоводещ.

А първата хубавица от Европа в осмоъгълника е родом от Лондон. Карли Бейкър сполучливо минава кастинга също през 2013-а. Тя е модел, танцьорка, актриса и телевизионна водеща.

Всъщност UFC стана първата организация, която възобнови спортния си календар след пандемията. А при типа на толкоз хубост, подплатена със здрави борби и добър мениджмънт, не е изненадащо, че ММА изпреварва по известност даже класическия бокс.

" Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР