За коментар на горепосочените цитати от правна гледна точка се

...
За коментар на горепосочените цитати от правна гледна точка се
Коментари Харесай

Георги Марков: Гешев „ще преживее“ и новия парламент!

За коментар на горепосочените цитати от правна позиция се свързахме с някогашния парламентарен арбитър и екс народен представител Георги Марков. Според конституционалиста основният прокурор Иван Гешев " ще преживее " и новия парламент.

 

Преди година на 9 февруари Георги Марков предвижда, че Иван Гешев ще надживее държавното управление на Кирил Петков и 48-мия парламент.

Ще успее ли новият парламент, след настойчивото искане на Съединени американски щати,да приеме  законопроекта за механизма за освобождението на основния прокурор?

 

Ето новата му прогноза пред Епицентър.бг:

 

" Новата ми прогноза е, че Гешев ще надживее и идващия парламент, който явно ще е пай. Дори и да се направи държавно управление, то ще падне бързо. С Радев ще посрещнем Великден, Гергьовден, Петровден.

На 2 август ще се събудим със международен връх - 1 година президентско ръководство в парламентарна република.

 

Законът самичък по себе си не може да смъкна Гешев и да избере нов основен прокурор. Може единствено да планува процедура по какъв начин това да стане. Законът РАДЕВ-ЗАРКОВ е избрал най-идиотската и най-противоконституционната в историята на правото в България дефиниция - арбитър, вместо да реализира правораздаване и да правораздава, да стане проверяващ орган със задача да проверява Гешев.

 

Дори и да не бъде анулиран от Конституционен съд този закон, което ще е самоубийство и позор за конституционното ни правораздаване, най-малко една година няма да има различен основен прокурор. Защото, първо трябва да се избере неолиберален висш арбитър, който да проверява Гешев, да речем подобен като Лозан Панов.

Следва тежка процедура във Висш съдебен съвет с предложение Радев да го освободи. След това стартира дълга и тежка процедура във Висш съдебен съвет за издигане на нов основен прокурор, който да бъде вероятно назначен от президента. И в двата случая са нужни и квалифицирани болшинства.

 

Важно е да се знае, че сега Висш съдебен съвет е с изминал мандат и работи до избора на нов. При това в понижен състав. Съдии го напуснаха, мисля че скоро ще го изоставен още.

 Съдебната власт избра своята квота. Но миналият парламент не избра своята квота от 11 души. Нямаше по какъв начин 11 души да получат 2/3 болшинство.

 

Повтарям -  тази година няма да има нов основен прокурор, домашното остава за следващата година.

 Иначе като виждам - имаме 34 години побългарена СЛУГИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.

За България се търси вид Кьовеши, която разсипа Румъния, та да доразсипе България. Много значимо е да се каже, че Кьовеши е работила с американските секрети служби и най-после бе махната за корист с власт от  Румъния. Сорос я уреди за Европейски основен прокурор.

В Румъния нямаше кой да я вземе на работа.

 Ако българският парламент го направи, това ще преобърне политическия живот у нас с главата надолу ".

Източник: epicenter.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР