“За Коледа планът Полегата вълна“ предвижда, че ще се занимавате

...
“За Коледа планът Полегата вълна“ предвижда, че ще се занимавате
Коментари Харесай

Проф. Витанов: По-вероятно да препиете по Коледа, отколкото ...

“За Коледа проектът „ Полегата вълна “ планува, че ще се занимавате с винце, туршийка, мезенце, ракийка, а не с Ковида “. С закачлив звук математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов стартира прогнозата си за развиването на пандемията, която разгласява всеки ден във Фейсбука си. 

14-дневната заболеваемост от COVID-19 на 8 декември е 33.53 инфектирани на 100 000 души. Това написа още Витанов и предвижда, че ситуацията ще се задържи спокойна до Коледа. „ След празниците знаете -  зависи от това, какво ще си внесем от чужбина около празниците “. 

„ Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.06. Над 1.00 е. Заразата се уголемява, само че от дълго време ви е планувано, че Ковидът няма да се даде да бъде тръшнат бързо “, написа още Витанов и припомня, че сериозна стойност за запалване на дифузното разпространяване е 1.00. По думите му обаче за страната, показателят е   16 пъти под  критичната стойност. „ В Бургас показателят падна даже 25 пъти под сериозната стойност, а пък в Кърджали е 33 пъти под сериозната стойност.   

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 250 дни “, споделя още математикът. И добавя: „ Днес влиза в действие новата прогноза, а тя е – дифузно разпространяване няма да има 280 дни. Гледайте дали ще стане по този начин “. 

„ Системата е ориентирана към коледната цел – винце, туршийка, мезенце, ракийка. И там ще си отиде. Траекторията на обществената система е закарана в област, където е прекомерно по-вероятно да препиете по Коледа, в сравнение с да ви хване Ковид “, написа професорът. 

Той проучва и обстановката с лечебните заведения: „ Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Целта на играта е реализирана. Мястото на народа е у дома при ракията, винцето, мезенцето и туршийката, а не в лечебните заведения “. Витанов предвижда, че няма да има проблеми с лечебните заведения през декември.  „ Лекарите, сестрите и другия личен състав от Бърза помощ се чака повече да се борят с последствията от препиването, в сравнение с с последствията от Ковида “. 

Витанов заключва в същия закачлив звук: „ Мястото на народа е у дома при ракията, винцето, мезенцето и туршийката, а не в лечебните заведения “. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР