За Коледа държавните горски предприятия ще предоставят 50 000 елхички.

...
За Коледа държавните горски предприятия ще предоставят 50 000 елхички.
Коментари Харесай

50 хил. елхички за Коледа от държаните горски предприятия

За Коледа държавните горски предприятия ще дават 50 000 елхички. Предстоят и засилени инспекции на горските инспектори поради идните празници.

Държавните горски предприятия и техните териториални поделения - горски и ловни стопанства, могат да предложат за потребностите на пазара , според от търсенето близо 50 хиляди дръвчета за Коледа. От тях 37 хиляди са планувани да бъдат отсечени, а други 12 300 - ще са със непокътната коренова система в контейнери, с опция за засаждане.

Традиционно в горите държавна благосъстоятелност, коледните елхи се добиват от особено основани плантации и горски разсадници , при осъществяване на отгледни сечи, както и от върховете и клоните на отсечените дървета при други типове сечи.

Коледни елхи се оферират на пазара и от частни и общински предприятия.

Закупените на едро дръвчета от търговците би трябвало да имат превозен билет, като към стеблата са закрепени неподвижно контролни пластини, чиито номера са вписани в билета.

Всяка законнопридобита елха от разсадник, аграрни земи, частна или държавна горска територия, би трябвало да има контролна пластина с самостоятелен номер.

Хората би трябвало да наблюдават единствено за съществуването на пластини на закупените от тях дръвчета , само че при предпочитание могат да изискат от търговците да им покажат и съответния превозен билет.

При живите дръвчета няма потребност от слагане на пластините.

При констатиране на нарушавания на горското законодателство, жителите могат да подават сигнали на телефон 112.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР