За километрични опашки на Дунав мост от румънска страна се

...
За километрични опашки на Дунав мост от румънска страна се
Коментари Харесай

Затруднено преминаване по Дунав мост

За километрични опашки на Дунав мост от румънска страна се оплакаха водачи на тежкотоварни камиони. Миналата нощ водачите са били принудени да чакат повече от 13 часа, с цел да преминат границата.

Русе

Ивелин Казанлиев, който транспортира торове за България, е един от пострадалите. Разказва, че всичко почнало в ранния следобяд, когато бил спрян от румънската полиция на единайсет километра от пропускателния пункт без никакво пояснение. След близо 7 - часов престой той съумял да потегли, само че на няколко пъти още веднъж бил заставен да спре.

Чакането траяло и на самия румънски пункт, поради бавната обработка на документите.
Ивелин Казанлиев - транспортьор
„ Нямам визия за какво е по този начин. Постоянно някакви оправдания от страна на управляващите. Имам поради гранична полиция и митница. Забавянето става доста огромно. Автомобилна администрация изисква от нас съблюдаване на време, само че се получава по този начин, че не можем да го създадем. ”
Заради закъснението Ивелин Казанлиев бил заставен да купи и втора винетка.
Ивелин Казанлиев - транспортьор
„ За румънската страна в границите на 51 леи, в допълнение на всеки един камион. Минава деня и би трябвало да си я купим, макар, че излизаме от страната. Купихме си румънска винетка, която няма по какъв начин да използваме. ”
От българската гранична полиция обявиха, че причина за тапите е условието винетките за влизане в друга страна да се купуват единствено от граничните пунктове. Това обаче води до в допълнение закъснение, тъй като винетките също би трябвало да бъдат регистрирани в системата, което също лишава време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР