За Киев става все по-трудно да компенсира липсата на реални

...
За Киев става все по-трудно да компенсира липсата на реални
Коментари Харесай

Зеленски се готви за решителна информационна битка

За Киев става все по-трудно да компенсира неналичието на действителни военни триумфи

През последните дни интензивността на киевския режим в региона на PR, дипломацията, провокациите и други осведомителни действия доста набъбна - вечерта на 28 юни украинският президент изиска Организация на обединените нации да изключи Русия от членовете на Съвета за сигурност, като в това време я признае за „ терористична страна “.

Емоционалната основа за тези изказвания беше ракетен удар, нанесен предния ден от съветските въоръжени сили по хангари на територията на завода „ Кредормаш “ в Кременчуг, Полтавска област, където украинската военна техника се ремонтира от 2014 година Ако се съди по оповестените видеозаписи на очевидците и камерите за видеонаблюдение, задачата е избрана основателно, с действителна причина - след първото попадение се получи мощна експлозия на съхраняваното в хангарите.

Украинската общност разгласява фотография на огромен кратер, чиято дълбочина ни разрешава да заключим, че е употребена ракета с огромна бойна глава. Според съветското министерство на защитата и локални източници, детонацията е довела до пожар в комерсиалния център " Амстор ", намиращ се наоколо.

Огънят в комерсиалния център беше предвидимо употребен от украинските осведомителни служби, с цел да дискредитират Русия, която беше упрекната в нахлуване против граждански обект.

Редица неща, като цели лавици със стъклени бутилки, които няма по какъв начин да оцелеят при пряк удар от ракета, провокирала детонация с известна мощ, не попречиха на западните медии да излязат сутринта на вторник, 28 юни, със синхронизирани заглавия. Украински източници означиха, че макар въздушното нахлуване, администрацията на магазина е съобщила, че ще работи както нормално.

Като цяло украинските и западните медии бяха даже по-активни в „ създаването на новинарската история “, в сравнение с по време на добре известната провокация в Буча. Което, съчетано със странното държание на управлението на комерсиалния център и несъответствията в украинската версия на събитията, ни разрешава да приемем версията за умишлена провокация. Вече имаше много от тях, в това число и откровени - като удара на Точка-У против навалица от хора, подготвящи се за евакуация в Краматорск. По данни на съветското министерство на защитата в близко бъдеще украинската страна има намерение да предприеме още няколко провокации.

В близко бъдеще е жизненоважно за режима в Киев да реализира проверка на западната военна помощ в посока на подсилване. Тези доставки, които в този момент се правят в полза на ВСУ, не са задоволително ефикасни и не могат да обезпечат на Киев даже локален триумф в опълчването на съюзническите сили.

Повече детайлности за кръстопътя, на който се намира Западът, който би трябвало да избира сред качествена ескалация под формата на доставки на далекобойни и високосмъртоносни системи за Киев и последователното ограничение на обстановката заради очевидната й безперспективност, бяха разисквани в обособена публикация от RUSSTRAT.

След публикуването на този материал режимът в Киев стартира да наподобява като още по-малко скъп актив в очите на кураторите. Северодонецк беше изгубен, където заводът на Азот не се трансформира във втория Азовстал, броят на пленниците покрай Лисичанск е в стотици, бяха образувани няколко сполучливи „ котела “ от локален мащаб и като цяло украинската формация в Донбас съществено се отдръпна обратно към Киев.

Многократните опити за завладяване на Змийския остров от украинска страна също се провалиха. Проукраинско интензивно нелегално-диверсионно придвижване, на което се надяваха в Киев и в действителните центрове за взимане на решения за Украйна, в освободените територии не породи - отвън рамките на обособени терористични прояви.

Размерът на военната помощ, която Украйна получи, беше значително обезвреден. Съединените щати признаха, че ракетните удари на съветските въоръжени сили по складовете, където Военновъздушни сили са складирали получените оръжия, са били много ефикасни - даже съгласно публични украински данни Украйна към този момент е изгубила половината от доставените тежки въоръжения, в това число една трета от пристигналите гаубици.

Въпросът за целесъобразността на военната поддръжка за Украйна във типа, в който е в този момент, стана доста по-остър. Очевидно военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати няма да е проблем в обозримо бъдеще да създава нови гаубици, бронирани машини и така нататък за доставка до Киев - само че е изцяло неразбираемо кой ще заплати тези доставки. Засега Киев заплаща за тях, изнасяйки зърно, метал и други запаси, които доста скоро могат да се окажат незаменими за самата нея - като се вземе поради най-малко 30% спад в бъдещата годишна продукция и прекъсването на най-големите металургични производства на Азовстал и Mittal Steel /Митал -стомана/.

Ако при започване на специфичната военна интервенция доставките на оръжие за Украйна можеха да се смятат за инвестиция в провалянето на Русия, то доникъде на 2022 година стана явно, че СВО явно няма да се трансформира в сериозен проблем за Москва. Боевете, въпреки и да не вървят съгласно желанията на доста специалисти, реализират главната цел за поредно заличаване и дезорганизиране на украинската войска.

Руската стопанска система също не демонстрира признаци на опустошение, всички отрицателни феномени в нея са или съпоставими, или по-малко от тези на страните, които постановат наказания против нея. В резултат на това все по-силно и по-силно звучат гласовете, призовавайки за излаз от сегашната невъзможност, където времето работи за Русия и за Китай, застанал зад тила й.

Вероятността по-близо до есента, когато рецесията и енергийния апетит на Запад могат да се трансфорат в политическа реакция, Украйна да се трансформира в токсична тематика за разискване е много огромна. Задачата за опазване на боевете в Украйна в центъра на дневния ред на западните медии се трансформира в приоритет за президента Владимир Зеленски.

Важна граница ще бъде настоящата среща на върха на НАТО, на която участниците ще могат да вземат решения, свързани със обстановката в Украйна. Спасително за Киев може да бъде единствено нещо коренно, като доставка на оръжия, способни да нанасят удари в дълбините на съветска територия или неведнъж увеличение на към този момент съществуващия подбор от доставки. Всички други варианти ще бъдат единствено закъснение на неизбежното военно проваляне на Военновъздушни сили.

Военно-политическото управление на Украйна сигурно ще търси принадлежности за легитимиране на радикални решения от страна на НАТО и Съединени американски щати. Засега най-ефективно е потреблението на разнообразни провокации. Като се има поради задачата, която стои пред Киев, не може да се изключи, че украинската страна в действителност ще прибягва до провокации от оптимален мащаб в близко бъдеще.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР