За карамфила се знае, че е една от най-древните подправки

...
За карамфила се знае, че е една от най-древните подправки
Коментари Харесай

Защо всички започнаха да пъхат КАРАМФИЛ в глава ЛУК

За карамфила се знае, че е една от най-древните подправки в света. Дори не можем да си представим какъв би бил усетът на греяното вино, в случай че към него не прибавим някоя и друга изсушена пъпка карамфил. Разбира се, тази фалшификация е съумяла да се потвърди и в медицината.

Например, в предишното карамфиловото масло е намирало приложение в стоматологията и се е употребило при изработката на краткотрайни пломби. Карамфилът има потвърдени антивирусни и противовъзпалителни свойства. Няма да крием, че подправката си има и противопоказания, с които би трябвало да се внимава.

Днес обаче ще си приказваме главно за наличието на карамфила в кулинарията. Затова стопираме да ви описваме за свойствата му, тъй като и сами знаете, че това е една от подправките, които нямат аналог.
Защо да забиваме карамфил в глава лук?
Тук е време да се пренесем във Франция и да надникнем иззад вратите на професионалните кухни, с цел да разберем какво в действителност вършат готвачите, тъй че ястията им постоянно да се получават ненадминато вкусни.
Карамфилът - с непредвиден резултат при ковид
Китайски учени откриха, че съцветията на карамфиловото дърво съдържат субстанции, които могат да блокират интензивността на протеина Mpro -...

Вземете една глава лук и я почистете от люспите. Започнете да забивате карамфилови пъпки по зеленчука. Не ви съветваме да се увличате, защото ароматните свойства на карамфила са добре изразени, 5-6 пъпки са изцяло задоволителни.

Лукът със забитите пъпки карамфил може да се добави към всяко едно ястия, чорба или бульон, до момента в който се готви. Вкусът най-после е феноменално добър. Преди да оттеглим храната от котлона, е нужно да отстраним зеленчука с пъпките карамфил, тъй че в ничия паница да не попаднат.

Ароматът, който ще се носи от ястието, мъчно би могъл да се опише с думи. Съветваме ви да пробвате и сами ще се убедите в това, което ви споделяме.

Този кулинарен трик може изрично да ви трансформира в стопанка за образец, пред чиито ястия всеки да се кланя!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР