За кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София и определяща

...
За кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София и определяща
Коментари Харесай

Тома Биков: На изборите няма да отстъпим предрешено на когото и да било

За кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София и определяща ли е акцията за резултатите на локалните избори Tribune.bg беседва с народния представител и ръководител на комисията по просвета и медии Тома Биков.

- Г-н Биков, по какъв начин влиза ГЕРБ в борбата за локалните избори?

Влизаме с упоритостта за победа. В това няма никакво подозрение..

- В София, да вземем за пример, търсите кандидатура, която да притегли гласове и от периферията?

Търсим кандидатура с капацитет, която на втори тур да разшири поддръжката си. Заедно с това ние представяме и нашата листа за общински съветници, която също е много изменена. Аз регистрирам, че ГЕРБ в София върви към една естествена смяна. В самата листа има много нови хора. Надявам се тези наши упоритости да бъдат осъществени.

- Как  гледате на уговорката на вашия водач да подкрепите ППДБ там, където те стигнат до балотаж, а вие – не?!

За нас този проблем е по-лесен, тъй като съгласно мен в 99% от случаите там, където има втори тур, ще бъдем на балотаж. Докато при тях неяснотата дали въобще ще стигнат до балотаж в общините, е много огромна и те си дават сметка, че може да се окажат в позиция да ни поддържат съвсем на всички места. Това съгласно мен би било разумно, тъй като там, където ще се надигнем на балотаж и където не са те, то ние ще бъдем против „ Възраждане ” или против някакъв самостоятелен претендент. Така че без значение от това дали сега заявяват поддръжка, ще го създадат по натурален път, когато има такива проблеми.

- Ще има ли пробив опозицията в някои общини и къде съгласно вас?

Предстои да забележим. Мисля, че на тези избори доста ще зависи от акцията. Няма предрешени резултати. Който си мисли, че е спечелил преди да са минали изборите, ще се окаже измамен. Помним на парламентарните избори по какъв начин се вадиха маси, а след това се прибираха в една от централите. Резултатът зависи и от това какво ще бъде препоръчано на хората. Мисля, че акцията ще мине в този дух, а не да мерим кой какъв брой е неприятен. Естествино, няма по какъв начин да минем така и така да сочим минусите на нашите съперници, само че сигурно настройките занапред следва да се оформят.

- Тиражират се прогнози, че ГЕРБ се е договорил да отстъпи локалната власт на Политическа партия в някои райони?!

Това е тайна доктрина. ГЕРБ сме потвърдили, че не отиваме на избори, с цел да отстъпим. Ние се явяваме на избори, с цел да спечелим, а желаеме да спечелим, тъй като по-късно знаем какво да вършим. Не мисля, че са доста партиите в България, които имат капацитет и потенциал да поддържат общините по този начин, както прави ГЕРБ. Затова имаме структури на всички места, тъй като ние печелим. Така че и в София, тъй като столицата е знакова, ние по никакъв метод няма да отстъпим предрешено на който и да било, още повече на претендент, който ние считаме, че ще бъде слаб кмет. Васил Терзиев не схваща нито от проблемите на София, нито от политика. С всичките рецензии към Хекимян, които чух, това е човек, който 20 години се занимава с политика.

- И Чърчил признава, че публицистиката е хубава специалност, стига да знаеш по кое време да я напуснеш?!

Той самият е бил публицист. А това е най-смешното, че не било сполучливо влизането на публицистите в политиката. Те се разсъниха с това някои хора. И Захари Стоянов се е занимавал с публицистика, и Димитър Петков, и Христо Ботев. Така че публицистиката дава опция да си изразиш мнението, тя е в едно поле с политиката. Затова мисля, че публицистиката е позитив за Хекимян.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР