За Калоян Левтеров 2019 година беше една от най-успешните в

...
За Калоян Левтеров 2019 година беше една от най-успешните в
Коментари Харесай

Калоян Левтеров: Мисля, че за всички спортисти карантината се отрази добре

За Калоян Левтеров 2019 година беше една от най-успешните в неговата кариера. Той се класира седми във финала на 200 метра тил на Европейското състезание за юноши и девойки в Казан, като и в трите си плувания в тази дисциплинираност усъвършенства националните върхове за юноши и за мъже. 17-годишният надарен ученик на Жорж Станкович сега е на лагер с националния тим на басейн " Диана " и се готви интензивно за отсрочените с една година Олимпийски игри в Токио. Левтеров има затрупан " Б " норматив на 200 метра тил за Игрите, само че се надява да успее да се оправи и с " А " норматива. Той даде особено изявление за Sportal.bg .
 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу @@@

" По време на карантината не съм спирал да упражнявам - имахме сухи тренировки. Не съм качил нито едно кило, дори отслабнах. За мен беше сносно, тъй като на плувците ни трябваше една отмора да възстановим малко, защото предходната година беше доста натоварена, имаше доста надпревари. Мисля, че за всички спортисти тази карантина се отрази добре ", съобщи той пред Sportal.bg .
 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу @@@

Левтеров обаче е бил припрян да се завърне в басейна и още веднъж да практикува едно от обичаните си неща: " Месец и половина не сме стъпвали в басейна и това се отрази много на тренировките ни, мъчно влязохме във форма, само че почваме отначало и ще имаме много време, с цел да се подготвим отново. "
 Лагер на националите по плуване @@@

Той има вяра, че спомагателната една година поради отлагането на Олимпиадата ще се отрази ползотворно на целия плувен народен тим на България: " Нашият плувен народен тим е много млад и се надявам следващата година доста хора да покрием нормативи и в Токио да бъдем с огромен състав. "
 @@@

Левтеров е леко обезпокоен, че Игрите може да бъдат анулирани напълно: " Имам безпокойство, че Олимпиадата може да бъде анулирана напълно, само че се надявам нещата с вируса да се подобрят. Дори и на затворени порти, Олимпиадата ще се организира. "

Цялото изявление с Калоян Левтеров може да намерите във видеото!

ФОТОГАЛЕРИЯ от подготовка на националния тим ТУК!!!

Снимки: Владимир Иванов и Иван Йочев/Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР