За какво можете да използвате остатъчното вино? Виното е предимно

...
За какво можете да използвате остатъчното вино? Виното е предимно
Коментари Харесай

Виж тези неподозирани приложения на виното!

За какво можете да употребявате остатъчното вино?

Виното е най-вече за пиянство. Знаят го всички фенове на тази необикновена напитка, които я подготвят сами или я купуват във винарски магазин. Преди да стартираме производството на нов алкохол, постоянно желаеме да изпразним винените си балони с напитката, приготвена вкъщи и се чудим какво да вършим с останалата част от напитката - тъй като тя не може да се излее! Ако ви е писнало да съхранявате огромен брой бутилки с остатъчни виновност, вижте най-хубавите способи да ги употребявате.

Греяно вино

Ако сте фенове на топло греяно вино, не купувайте подготвени смеси, а пригответе вкусна напитка сами за есенните и зимните вечери. Изсипете аленото вино в тенджера, прибавете резенчета портокал, карамфил, канела и анасон и изчакайте напитката да заври. Сервираме го непосредствено откакто го изсипем в чашата. Ако употребявате изсъхнало вино, можете да добавите няколко лъжички захар на усет.

Винен сладолед

През лятото търсим разнообразни способи да се разхладим. Приготвянето на сладолед с вино е чудесна концепция за ободрителен десерт за възрастни. Пригответе няколко ягоди, няколко капки балсамов оцет, пудра захар и вино. Сложете всички съставки дружно, поставете ги във форма за сладолед и по-късно във фризера. Сладоледа е подготвен!

Добавка към сосове, супи и сладкиши

Можете да употребявате остатъците от бяло или алено вино, като ги добавите към обичаните си ястия. Виното върви добре с червени сосове, да вземем за пример със спагети болонезе, придавайки им изискан усет. Освен това можем да прибавим и вино към супи. Бялото вино върви добре със супи от риба, сирене и гъби. Червеното вино може да се добави към супи от гулаш, които съдържат месо. Ако обичате шоколадова торта, прибавете чаша алено вино към съставките и се насладете на изцяло нов усет.

Плодове във вино

Търсите концепция за апетитен десерт с плодове? Вместо да избирате обичайни плодове със сладолед, отидете на нещо изцяло неизмеримо! Плодовете в алено вино са предложение за опитни ценители на виното. Този десерт ще бъде съвършен когато и да е на годината, както през горещото лято, по този начин и през студената зима. Приготвянето му е просто: сложете в тенджера половин чаша вино, 1/3 чаша захар и пръчка канела и гответе за към 2 минути. Изсипете приготвения сос върху определените плодове и ги поднесете горещи. Може да ги приберете в хладилника за 2 часа и да ги сервирате студени.

Бяло вино за разчистване

Не всеки знае, че виното е идеално за разчистване. Бялото вино може да се употребява за унищожаване на петна от...червено вино. Просто излейте бяло вино върху прясно леке и по-късно сложете дрехата в пералнята. Можете също по този начин да отстраните варовик и котлен камък от самата пералня. Достатъчно е преди пране да изсипете 100-150 мл бяло вино и да перете на по-висока температура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР