За какви заплати ще карат пилотите във Формула 1 през

...
За какви заплати ще карат пилотите във Формула 1 през
Коментари Харесай

Макс е №1 по заплата за 2023 във Формула 1

За какви заплати ще карат водачите във Формула 1 през новия сезон? Най-различни издания търсят отговора на този въпрос, които медиите си задават по няколко пъти на година. А знаете, че публична информация по въпроса няма, а „ уточняването ” за заплатите на водачите става с помощта на голям брой източници в тимовете, спонсори, които поемат заплатите на водачите, финансовите доклади на отборите и така нататък

Според Racingnews365.com, двукратният международен първенец Макс Верстапен ще се състезава с най-голямата заплата през идния сезон – 55 милиона $, като това е сумата без бонусите за победи и международна купа, планувани в контракта му.

Втората позиция е за Шарл Леклер – 36 милиона $, а трети е Люис Хамилтън с 35 милиона $. Леклер се доближава към края на контракта си с Ферари, а Люис стартира последния сезон по сегашния му договор, само че се чака новият му контракт да го върне на първото място.
 Верстапен: Спри, в случай че не си подготвен за борбите! Верстапен: Спри, в случай че не си подготвен за борбите!
В дъното на класирането по заплати са дебютантът на Уилямс Логан Сарджънт и Юки Цунода – с по 1 милион $ годишна заплата.
 Мерцедес затрупва Хамилтън с пари Мерцедес затрупва Хамилтън с пари
Ако се върнем в челото, на 4-о място ще открием Ландо Норис с 20 милиона $, а по 10 милиона $ получават Серхио Перес, Карлос Сайнц и Валтери Ботас.
 Верстапен е №1 и по пари във Формула 1 Верстапен е №1 и по пари във Формула 1
Джордж Ръсел към момента е надалеч от заплатата на Люис Хамилтън – 8 милиона $ заплата, а Естебан Окон ще кара за 6. Фернандо Алонсо и Пиер Гасли ще се състезават за по 5 милиона, толкоз ще е и заплатата на Кевин Магнусен.
 Алези: Истинската борба през 2023 няма да е сред Верстапен и Леклер Алези: Истинската борба през 2023 няма да е сред Верстапен и Леклер
Уилямс ще заплати този сезон 3 милиона $ на Алекс Албон, а 2 милиона $ ще проработят Нико Хюлкенберг, Ник де Врийс, Гуаню Джоу и Оскар Пиастри.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР