За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на

...
За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на
Коментари Харесай

След сигнал от Илиян Василев: Делян Пеевски пита МВР и ДАНС какво прави Русия 1 в България

За качените в платформата YouTube материали, снимани в центъра на София, сигнализираха някогашният дипломат на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни изявления.

Илиян Василев се възмути от това, че водещият в БНР Петър Волгин разяснява пред екип на " Русия 1 " казуса с демонтажа на монументи и отношението на българите към Русия. Преди две седмици БНР не разреши да бъде излъчено изявление на Волгин с посланика на Москва у нас Елеонора Митрофанова. Няколко дни по-късно коментар на историка проф. Дарина Григорова пред Поглед.инфо, че предстои денацификация на България, също разпали огъня по оста фили и фоби. Академичният съвет на СУ " Свети Климент Охридски " се разграничи от проф. Григорова, до момента в който Петър Волгин я отбрани. След това в обществените мрежи беше публикуван и репортаж на тв канала " Русия 1 " от София, в който Волгин разяснява, че за разлика от ръководещите елементарните българи не виждат зложелател в лицето на Русия. 

На страницата си във Facebook през вчерашния ден Илиян Василев настоя да бъде изяснено как  " Министерство на външните работи е издало виза и позволение на екипа на тази съветска публична медия, която е неразрешена за лъчение в Европейски Съюз, да влезе в България и да прави изявленията, и то по празници, откакто техният Министерство на външните работи изгони и последния български публицист и на процедура сме в режим на взаимна възбрана за публицисти? "

В сигнала си през днешния ден Делян Пеевски афишира, че приема " като провокация към правовия ред и зачитането на европейските полезности и глобите против Русия, опцията екип на медия, неразрешена за лъчение на територията на Европейски Съюз, рупор на съветската военна машина, да излъчва от центъра на София ",.

" Изразявам остро отвращение от този акт, като упорствам управлението на Министерство на вътрешните работи и ДАНС неотложно да извършат незабавна инспекция за определяне на събитията и обстоятелствата по този случай, акцентира Делян Пеевски ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Напомням, че Русия разгласи България за неприятелска страна, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР ", написа ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Очаквам управлението на държавна организация " Национална сигурност " да извърши инспекция във връзка със своите пълномощия и да извърши своите отговорности, като с дейностите си отбрани националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност, упорства Делян Пеевски.

Проявата на незадоволителна интензивност при сходни провокации е неприятен сигнал към нашите евроатлантически сътрудници, както и слага под риск от въздействието на хибридните офанзиви публичния ред и заплашва сигурността и суверенитета на България, акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР