За жертви не се съобщава, но има първи данни за

...
За жертви не се съобщава, но има първи данни за
Коментари Харесай

Какво Се Случва, Днес Земята Се Разцепи! Ново Могъщо Земетресение От 6,3 По Скалата На Рихтер!

За жертви не се оповестява, само че има първи данни за развалени здания - жилища и джамии, в община Сембалун. На доста места са съборени паркирани мотоциклети - най-масовото транспортно средство в Индонезия.

Съобщава се и за нови земни свличания по скатовете на дейния вулкан Ринджани, висок 3726 м.

На първи фотоси оттова се виждат огромни облаци прахуляк към вулкана. Властите към момента чакат по-подробна информация от региона на труса. Няма предизвестие за цунами.

На 5 август на Ломбок стана земетресение с магнитуд 6,9 на дълбочина 10 километра и на 49 километра североизточно от Матарам. Загинаха 460 души. Оттогава вторичните земетресения не престават. Днешният обаче бе един от най-силните и провокира суматоха измежду популацията и туристите на острова.

Ломбок се намира единствено на 20-ина километра източно от остров Бали - най-популярната туристическа дестинация в Индонезия, и през последните години там туристическата промишленост се развива с но-бавни темпове. Освен с морето и екзотичните си плажове, Ломбок притегля и с високите си и красиви вулкани. Най-високият - Ринджани, бе затворен след 29 юли, когато бе първото мощно земетресение от сегашната " сесия ", и тогава на вулкана бяха блокирани стотици туристи катерачи, а 16 души починаха, което наложи избавителна интервенция.

Щетите от труса на 5 август се пресмятат на над 5 трилиона рупии (342 млн. долара). Над 350 000 души напуснаха домовете си, с цел да намерят заслон в проведени от управляващите палаткови лагери или небрежно съединени бараки навън поле. Жителите обаче се оплакват, че помощта идва постепенно, изключително в някои от най-засегнатите региони на острова.

Служителка в един от огромните търговски центрове в Матарам сподели пред Ройтерс,че днешният трус е бил усетен доста мощно и осветлението в мола е угаснало.
Tags: ОЩЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕБЕДСТВИЕКАТАКЛИЗЪМ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР