За жените в Русия да бъде въведена 4-дневна работна седмица

...
За жените в Русия да бъде въведена 4-дневна работна седмица
Коментари Харесай

Обмислят 4-дневна работна седмица за жените в Русия

За дамите в Русия да бъде въведена 4-дневна работна седмица предлага омбудсманът на Москва Татяна Потяева. Тя разясни, че този въпрос към този момент се разисква на равнище долна камара на Народното събрание. Потяева стимулира плана с това, че на представителките на нежния пол не остава време от работа за домашните им отговорности.
По-рано от Обществената палата на Русия предложиха за работещите над 60-годишна възраст работният ден да бъде понижен, като това облекчение да важи единствено през лятото. Междувременно представително социологическо изследване сподели, че руснаците изрично отхвърлят концепцията за навсякъде въвеждане на 4-дневна работна седмица. Социологическо изследване сподели, че близо половината от жителите на страната са срещу облекчение на трудовия режим. Към сходна вероятност позитивно се отнасят едвам 29 % от запитаните, 17 на 100 пък нямат отношение.
Социолозите показват, че най-вече съперници на самодейността има в дребните градове, както и измежду жителите в пенсионна възраст. Положително правят оценка концепцията най-вече жителите на мегаполисите и интервюираните до 34 години. Като съществена причина за отрицателното си отношение към възможното трудово облекчение участниците в допитването показват финансовата страна на въпроса. Хората са безапелационни, че намаляването на делничните дни ще удари съществено по джоба им. 89% от респондентите считат, че съкращаването на броя на работните дни ще докара до орязване на заплатите им. В същото време ще се покачат разноските, свързани с визитата на заведения за хранене и магазини в почивните дни. В същото време 42% от запитаните са на мнение, че намаляването на работната седмица ще се отрази позитивно на здравето им, ще усили продължителността на живота им и ще им даде опция пълноценно да си почиват. Експерти обобщават, че на този стадий планът по-скоро плаши руснаците, в сравнение с да ги обнадеждава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР