За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да

...
За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да
Коментари Харесай

СЗО: Забранете алкохола на тези жени

 За дамите в детеродна възраст би трябвало да бъде неразрешено да пият алкохол, обявиха от Световната здравна организация. Последният ѝ Глобален екшън проект за алкохола приканва страните да покачат осведомеността по отношение на вредата, обвързвана с използването на алкохол.

Първият план от проекта споделя, че би трябвало да се обърне " уместно внимание “ на предварителната защита от пиенето при децата, бременните дами и дамите в детеродна възраст, написа " Дейли Мейл “ (Daily Mail).

От промишлеността за алкохолни питиета дефинираха рекомендацията като сексистка и прекомерно назидателна.

Проектът с насоки предизвестява, че пиенето е обвързвано с нараснал риск от болести, неприятно психологично здраве, принуждение, слаба работливост и обтегнати връзки.

От СЗО прибавят в проекта си: " Една от най-драматичните прояви на вредата от алкохола върху непиещи лица е пренаталното излагане на алкохол и нарушаванията в ембрионалното развиване, които той може да провокира “.

Симптомите при деца, изложени на алкохол в утробата, могат да включват

занимателен напредък, отличителни черти на лицето, проблеми с ученето и поведенчески проблеми. Планът предлага да бъде дадена публичност на тази допустима щета посредством интернационален " ден/седмица без алкохол “.

Главният медицински контрольор на Англия споделя, че " най-безопасният метод “ за бременни или опитващи се да забременеят дами е въобще да не пият алкохол.

Мат Ламбърт от английския орган за търговия с алкохол съобщи, че е " извънредно угрижен “ от предлагането на СЗО. Той добави: " Освен че е сексистко и прекомерно назидателно, това предложение евентуално лимитира свободите на множеството дами, което надвишава компетенциите на СЗО и не се корени в науката “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР