За жалост това е тренд – в повечето случаи, когато

...
За жалост това е тренд – в повечето случаи, когато
Коментари Харесай

Шалапатова: За жалост е тренд насилието над деца в семейството

За жал това е тренд – в множеството случаи, когато деца стигат до държавните институции, насилието се упражнява в фамилна среда. Като обществен министър приканвам да имаме нулева приемливост към насилието изключително върху деца, сподели в ефира на бТВ министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

Веднага, откакто е получен сигналът и е подхваната мярката полицейска протекция, обществената работа е подхванала извеждането на детето, добави тя. Детето е настанено в Център за настаняване от фамилен вид, изясни Шалапатова.

Подходът ни ще бъде да преценим къде детето ще живее по-добре. Очевидно е, че майката ще би трябвало да постави доста старания да не позволява това принуждение. Бащата също е доста добра алтернатива, макар че до момента е бил в чужбина, и в случай че има потенциал да поставя качествени грижи за него, сподели още министърът.

Първо би трябвало да се изчерпи родното семейство, само че в случай че това не е допустимо се търсят близки и родственици и крайният вид е приемно семейство до навършване на пълноправие, в случай че държанието на родителите продължава да бъде нападателно и има риск от малтретиране, изясни Шалапатова.

Като смущаваш в този случай тя дефинира обстоятелството, че детето е спряло да върви на детска градина от края на ноември, а държавните органи са получили сигнал едвам откакто насилието към този момент се е случило.

„ Аз би трябвало да кажа, като обществен министър, че би трябвало да имаме нулева приемливост към насилието, изключително върху деца и би трябвало да създадем всичко допустимо насилниците да си понесат отговорността “, съобщи Иванка Шалапатова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР